Hadiluwih, Sumberlawang, Sragèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hadiluwih
Désa
Nagara  Indonésia
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Sragèn
Kacamatan Sumberlawang
Pamaréntahan
 • Lurah désa -
Jembar -
Gunggunging warga -
Pepadhet -

Hadiluwih iku désa ing Kacamatan Sumberlawang, Sragèn. Désa Hadiluwih, sawijining désa ing arah paling kidul kanggo wewengkon Kacamatan Sumberlawang. Wewengkon pesawahan tadhah udan kang kabèh dumunung ing dataran datar kanthi jinis tanah ireng (grumusol). Luwih saka 80% sing ndunungi urip saka tetanèn. Kasil sing paling dominan tuwuhan pangan: pari, jagung, kacang tanah.

Désa Hadiluwih dumadi saka dhusun: Kedungdowo, Bibis, Pandanan, Bojong, Jetak lan Sumber rejo. Pamaréntahan désa mau kalurahan/Désa Hadiluwih. Ana 5 kebayanan: Kedungdowo I, Kedungdowo II, Bojong, Jetak-Sumberrejo, Pandanan lan Bibis.

Agama Islam dominan ing tlatah Hadiluwih, punjul 90% penduduke nganut agama Islam. Pendidikan warga désa Hadiluwih: ora lulus SD - nganti master. Ana: 4 TK, 2 SD, 1 MI. Wektu iki lurah/ kepala désa ing Hadiluwih: Ibu Kartini.

Urut-urutan poro Lurah/Kepolo Deso:
1. Bp. Kasantabri
2. Bp. Harjosuwito
3. Bp. Rejosuwito
4. Bp. Huriwiyono
5. Bp. Suradi
6. Ibu Kartini (2008 - 2016)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kacamatan Sumberlawang Cithakan:Kabupatèn Sragen