Guwa Lechuguilla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ballroom Chandelier kang ana ing guwa Lechuguilla

Guwa Lechuguilla ya iku guwa watu kapur kang ana ing urutan angka enem ing donya diukur saka dawané (130,24 mil (210 km)), uga pali jèro ing dharatan Amérika Sarékat (1.604 kaki (489 m)), Lechuguilla misuwur géologi kanggo, formasi bebaya, uga kahanan murni uga ana lawa guano.Guwa Lechuguilla kang akèh ngandut gipsum lan lirang lemon-kuning.Uga bisa tinemu ing sajeroning guwa speleothems bebaya ing sajeroning guwa kanthi jéro 20 kaki (6 mèter) gipsum chandelier, 20-kaki (6 mèter) gipsum rambut lan jenggot, soda 15-kaki (4,6 mèter) sedotan, lemon-kuning. Speleothems bebaya uga bisa ditumokake ing sakajroning weteng guwa. Jeneng guwa Lechuguilla ya iku jeneng saka tanduran Agave lechuguilla, kang tinemu ing jerak kori tutuk guwa.Kahanan kang kapengkar déning Taman Nasional Guwa Carlsbad, New Mexico.

Pranala njaba[besut | besut sumber]