Jénggot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Che Guevara lan Fidel Castro pejuang saka Kuba kang duwé jénggot

Jenggot (basa krama ; Gumbala) ya iku rambut kang thukul ing janggut, gulu, pipi nganti tumeka sangisore kuping. Kanthi Pangereten iki, bréwok kang ana ing sangisore pipi uga kalebu jénggot. Elmu kang nyinaoni babagan jenggkon karan pogonologi.

Wong kang jenggoten racaké kaanggep wong kang wicaksana, maskulin utawa diajeni sanajan uga kaanggep kurang rapi lan nylenèh.

Jenggot dadi salah sijining ciri manawa wong lanang wis diwasa.

Jenggot tumrape piwulang agama[besut | besut sumber]

Islam[besut | besut sumber]

Tumrape wong Islam, ngingu jénggot hukume sunat diingu tumrape wong lanang, dhedhasar pira-pira hadits kang nerangake bab jénggot. Pira-pira Nabi lan sahabat kacirikake duwé gumbala kang lemu.

Nasrani[besut | besut sumber]

Ing pira-pira potrèt lan gambar wong-wong suci saka agama Nasrani, akèh-akèhé duwé jénggot.

Sikh[besut | besut sumber]

Salah siji cirining wong Sikh ya iku nganggo surban lan ngingu jénggot