Jénggot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Che Guevara lan Fidel Castro pejuang saka Kuba kang duwé jenggot

Jenggot (basa krama ; Gumbala) ya iku rambut kang thukul ing janggut, gulu, pipi nganti tumeka sangisore kuping. Kanthi Pangereten iki, bréwok kang ana ing sangisore pipi uga kalebu jenggot. Elmu kang nyinaoni babagan jenggkon kaarani pogonologi.

Wong kang jenggoten racaké kaanggep wong kang wicaksana, maskulin utawa diajeni sanajan uga kaanggep kurang rapi lan nylenèh.

Jenggot dadi salah sijining ciri manawa wong lanang wis diwasa.

Jenggot tumrape piwulang agama[besut | besut sumber]

Islam[besut | besut sumber]

Tumrape wong Islam, ngingu jenggot hukume sunnah diingu tumrape wong lanang, adhedhasar pira-pira hadits kang nerangake bab jenggot. Pira-pira Nabi lan sahabat kacirikake duwé gumbala kang lemu.

Nasrani[besut | besut sumber]

Ing pira-pira potrèt lan gambar wong-wong suci saka agama Nasrani, akèh-akèhé duwé jenggot.

Sikh[besut | besut sumber]

Salah siji cirining wong Sikh ya iku nganggo surban lan ngingu jenggot