Jénggot

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Che Guevara lan Fidel Castro pejuang saka Kuba kang nduwèni jenggot

Jenggot (basa krama ; Gumbala) ya iku rambut kang thukul ing janggut, gulu, pipi nganti tumeka sangisore kuping. Kanthi Pangereten iki, bréwok kang ana ing sangisore pipi uga kalebu jenggot. Elmu kang nyinaoni babagan jenggkon kaarani pogonologi.

Wong kang jenggoten umume kaanggep wong kang wicaksana, maskulin utawa diajeni senajan uga kaanggep kurang rapi lan nylenèh.

Jenggot dadi salah sijining ciri manawa wong lanang wis diwasa.

Jenggot tumrape piwulang agama[sunting | besut sumber]

Islam[sunting | besut sumber]

Tumrape wong Islam, ngingu jenggot hukume wajib diingu tumrape wong lanang, ora kena dicukur klimis, adhedhasar pira-pira hadits kang nerangake bab jenggot. Pira-pira Nabi lan sahabat kacirikake nduwèni gumbala kang lemu.

Nasrani[sunting | besut sumber]

Ing pira-pira potrèt lan gambar wong-wong suci saka agama Nasrani, akeh-akehe nduwèni jenggot.

Sikh[sunting | besut sumber]

Salah siji cirining wong Sikh ya iku nganggo surban lan ngingu jenggot

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jénggot&oldid=1013177"