Gustav Kirchoff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gustav Robert Kirchoff
Gustav Kirchhoff
Lair (1824-03-12)12 Maret 1824
Königsberg, East Prussia
Pati 17 Oktober 1887(1887-10-17) (umur 63)
Berlin, Germany
Padunungan Germany
Kabangsan German
Babagan Physicist
Institusi University of Berlin
University of Breslau
University of Heidelberg
Alma mater University of Königsberg
Doctoral advisor Franz Ernst Neumann
Doctoral students Max Noether
Ernst Schröder
Misuwur amarga Kirchhoff's circuit laws
Kirchhoff's law of thermal radiation
Kirchhoff's laws of spectroscopy
Notable awards Rumford medal

Gustav Robert Kirchoff (12 Maret, 182417 Oktober , 1887), iku fisikawan Jerman sing nyumbang ing ngèlmu konsep dhasar téyori rerangkèn listrik, spektroskopi, lan emisi radiasi benda ireng sing dihasilna karo barang-barang sing dipanasna. Kirchoff nyiptakna istilah radiasi "barang ireng" ing taun 1862. Ana 3 konsep fisika bedha sing dijenengi saka jenengé, "kukum Kirchhoff", masing-masing ing téyori rerangkèn listrik, termodinamika, lan spektroskopi.

Gustav Kirchhoff miyos ing Königsberg, Prusia Timur (saiki Kaliningrad, Ruslan), putra saka Friedrich Kirchhoff, pengacara, lan Johanna Henriette Wittke. Kirchoff lulus saka Universitas Albertus Königsberg (sekarang Kaliningrad) taun1847 lan nikahi Clara Richelot, putri saka profésor-matematikané, Friedrich Richelot. Ing taun sing padha, dhèwèké pindah menyang Berlin, panggon Kirchoff nerima gelar profésor ing Breslau (saiki Wroclaw).

Hukum Kirchhoff ing spektroskopi[besut | besut sumber]

  • Yèn sawijiningbarang cair utawa gas sing duwé tekanan dhuwur dipijarna, gek nghasilna cahya karo spektrum kontinu.
  • Yèn sawijining barang gas tekanané asor dipijarna, gek nghasilna cahya karospektrum emisi, sing kawujud garis-garis terang wonten dawa gelombang sing diskret (pada warna tertentu) kegantung karo tataran ènergi atom-atom sing dikandung gas mau.
  • Yèn spektrum kontinu dilewatna ing sawijining barang gas adhem sing tekanané asor, gek nghasilna chaya wonten spektrum serepan, sing kawujud garis-garis peteng wonten dawa gelombang sing diskret kegantung ing tataran ènergi atom-atom sing dikandung gas adhem mau.