Gulé wedhus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gulai kambing
Gulai kambing masakan Padang.JPG
Padang-style gulai kambing
Jeneng liyanéMutton gulai
JinisCurry
AjanganMain course
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaWest Sumatra
DigawéMinangkabau
Hawa ajanganhot
Woworan pokokGulai
Buku masakan: Gulai kambing  Médhia: Gulai kambing

Gulai kambing (lit. mutton gulai) minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan tradisional daging daging domba utawa daging wedhus sing dimasak ing saus pedhes, sugih, kekuningan, kaya kari sing diarani gulai . [1] Asale saka Sumatra Kulon ( Padang ). Bisa diklasifikasikake minangka kari Indonesia . Bebarengan karo gulai ayam, (ayam gulai), iki minangka varian gulai sing paling umum lan populer sawise gulai ayam .

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Gulai Kambing" (ing basa Indonesia). Kompas.com. 17 August 2008. Dibukak ing 31 May 2014.