Gulé pitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Gulai ayam
Gulai ayam masakan Padang.JPG
Padang-style gulai ayam
Jeneng liyanéGulai chicken
JinisKari
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaWest Sumatra, Nationwide
Woworan pokokGulai
Buku masakan: Gulai ayam  Médhia: Gulai ayam

Gulai ayam ( Minangkabau lan Indonesia kanggo 'pitik Gulai') punika olah-olahan tradisional sajian Indonesia saka pitik masak ing pedhes a, sugih, kuning, kare sauce -like disebut Gulai . Asale saka Sumatra Kulon ( Padang ). Bisa diklasifikasikake minangka kari Indonesia . Bebarengan karo gulai kambing, (wedhus utawa mutton gulai), iki minangka varian gulai sing paling umum lan kawentar.