Goodluck Jonathan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Goodluck Jonathan
Goodluck Jonathan.jpg
Présidhèn Nigeria
Wiwit linggih
5 Mèi 2010
Penjabat: 9 Fèbruari 2010 – 5 Mèi 2010
Kang ndhisiki Umaru Yar'Adua
Wakil Présidhèn Nigeria
Linggih
29 Mèi 2007 – 5 Mèi 2010
Présidhèn Umaru Yar'Adua
Kang ndhisiki Atiku Abubakar
Gubernur Bayelsa
Linggih
9 Dhésèmber 2005 – 28 Mèi 2007
Kang ndhisiki Diepreye Alamieyeseigha
Kang nggantèni Timipre Sylva
Rerincèn dhiri
Lair 20 Novèmber 1957 (umur 61)
Ogbia, Nigeria
Parté pulitik People's Democratic Party
Sisihan Patience Faka Jonathan
Almamater Universitas Port Harcourt
Agama Kristen

Goodluck Ebele Jonathan (lair 20 Novèmber 1957; umur 61 taun[1]) iku pulitikus Nigeria sing wektu iki mengku kalungguhan minangka Présidhèn Nigeria wiwit 5 Mèi 2010. Sadurungé, minangka Wakil Présidhèn, panjenengané uga dadi Penjabat Présidhèn kanggo ngayahi tugas Présidhèn Umaru Yar'Adua sing lara nganti wusanané tilar donya. Goodluck Ebele Jonathan dadi Gubernur Bayelsa wiwit 9 Dhésèmber 2005 nganti 28 Mèi 2007 lan disumpah dadi Wakil Présidhèn Républik Federal Nigeria ing tanggal 29 Mèi 2007. Ing tanggal 16 April 2011 dhèwèké menangaké Pemilu Kapresidènan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Lawson Heyford, "Jonathan: A Colossus at 49", The Source (Lagos), 11 Dhésèmber 2006