Umaru Yar'Adua

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Umaru Yar'Adua
Umaru Yar'Adua

Mangsa Kalenggahan
29 Mei 2007 – 5 Mei 2010
Pangageng sadurungé Olusegun Obasanjo
Pengganti Goodluck Jonathan

Mangsa Kalenggahan
29 Mei 1999 – 29 Mei 2007
Pangageng sadurungé Joseph Akaagerger
Pengganti Ibrahim Shema

Lair (1951-08-16)Agustus 16, 1951
Katsina, Nigeria
Surud 5 Mèi 2010(2010-05-05) (umur 58)
Partai pulitik People's Democratic Party (1998–present)
Partai pulitik (liyané) People's Redemption Party (Sadurungé 1989)
Social Democratic Party (1989–1998)
Pasangan Turai Yar'Adua
Almamater Barewa College
Universitas Ahmadu Bello
Agama Islam

Umaru Musa Yar'Adua (dipunlairaken ing Katsina, Nigeria, 16 Agustus 1951 – surud 5 Mei 2010 kanthi umur 58 taun)[1][2][3] iku Présidhèn Nigeria. Panjenengané sadurungé njabat minangka Gubernur Nagara Bagéyan Katsina sing ana ing Nigeria bagéyan lor wiwit tanggal 29 Mei 1999 nganti panjenengané menang jroning pemilu 2007 sing diselenggarakaké tanggal 22 April 2007. Panjenengané dilantik sacara resmi lan dijupuk sumpahé tanggal 29 Mei 2007. Yar'Adua iku anggota Parté Rakyat Dhémokratik sing dominan ing Nigeria. Sisihané ya iku Turai Umaru Yar'adua.

Pamilihan Umum 2007[sunting | besut sumber]

Tanggal 23 April 2007, Yar'Adua menang jroning pamilihan umum Présidhèn Nigeria kanthi pèntukan 24,6 yuta swara sing dinyatakaké déning sumber resmi lan kapercaya.[4]

Réferènsi[sunting | besut sumber]

  1. ^ Adetayo, Olalekan; Ebhuomhan, Sebastine (15 August 2008). "Confusion reigns over Yar’Adua’s birthday". The Punch (Lagos) (Punch Nigeria Limited). Retrieved 17 July 2008.  Cite uses deprecated parameter |coauthors= (help)
  2. ^ Ayorinde, Steve (16 July 2008). "The goof about the President's birthday". The Punch (Lagos) (Punch Nigeria Ltd.). Retrieved 17 July 2008. 
  3. ^ http://news.smh.com.au/breaking-news-world/nigerias-president-yaradua-dead-official-20100506-ub9g.html
  4. ^ BBC News "Yar'Adua named new Nigeria leader", BBC News, 23 April 2007.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Joseph Akaagerger
Gubernur Nagara Bagéyan Katsina
29 Mei 199929 Mei 2007
Diganti déning:
Ibrahim Sherma
Sing mengku  sadurungé:
Olusegun Obasanjo
Kandidat Présidhèn Parté Dhémokratis Rakyat
2007 (menang)
Diganti déning:
Durung ditemtokaké
Sing mengku  sadurungé:
Olusegun Obasanjo
Présidhèn Nigeria
29 Mei 2007-8 Mei 2010
Diganti déning:
Goodluck Jonathan


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Umaru_Yar%27Adua&oldid=1053861"