Giardiniera

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sajian giardiniera
Sandwich sing diiringi giardiniera

Giardiniera minangka bumbu serbaguna sing bisa digunakake kanggo macem-macem panganan, kayata bratwurst, bruschetta, burger, salad pasta, endhog ( omelet ), asu panas, salad tuna, sandwich, lan liya-liyane. Ing AS, umume nggunakake giardiniera ing pasta utawa, ing wilayah Chicago, pizza . Versi Italia kalebu lada mrica, celery, wortel, kembang kol lan gherkin . Sayuran asem diasinake nganggo minyak, cuka anggur putih utawa putih, jamu lan rempah-rempah.