Ghost at School

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ghost at school (学校 の 怪 談, Gakkō no Kaidan, lit. " Dhemit ing Sekolah ".), Uga diarani Ghost Stories, yaiku seri anime 20 episode lan uga duwe banned episode yaiku episode ka 21.Anime iki digawe ing taun 2000 dening studio animasi Pierrot lan Aniplex kanggo Fuji Television adhedhasar seri buku karangan dening Tōru Tsunemitsu . Seri iki wis dilisensi kanggo pasar Amérika Lor dening ADV Films . Seri iki uga ditayangke ing Amerika Latin dening Cartoon Network . Ing Indonesia, seri iki ditayangke Trans7 .

Alur Crita[besut | besut sumber]

Ghost at School nyritakake crita Miyanoshita Satsuki sing pindhah karo kulawargane menyang kampung almarhum ibune.Ing dina kasiji ing sekolah, Satsuki, adhine Keiichirou (kelas 1 SD), Tanggane dheweke, Aoyama Hajime, senior dhewekke , Kookoakakubo lan kanca kelase Aoyama, Leo Kakinoki sing duwe karep marang prekara paranormal teka ing sekolah lawas sing ora dihuni. cedhek karo sekolah sing saiki lan nemokake manawa bangunan kasebut ono dhemite . Ora suwe dheweke uga ungkapna yen ibune Satsuki sing tanggung jawab kanggo ngrampungake pirang-pirang dhemit sing ora mung ana ing sekolah nanging uga ing kabeh kutha lan saiki kabeh wis dibebasake saka urbanisasi sing wis ngethok wit ing bukit sekolahane. Ibune Satsuki ninggal buku sing isine cara kanggo nutup segawon hantu. Ing tumindak kapisan, Satsuki ngadhepi Dhemit sing jenenge Amanojaku, nanging ing proses kasebut, Amanojaku malah disegel ing awak kucing peliharaan Satsuki, Kaya. Sanajan Amanojaku ora kapengin nulungi Satsuki ing wiwitan, bebaya sing luwih gedhe nyebabake kutha kasebut lan nggawe Satsuki, kanca-kancane lan Amanojaku mungkasi hantu. Pungkasane, kanthi bantuan saka Amanojaku, kanca-kancane pungkasane nutup hantu. Dheweke kudu ngorbanake Amanojaku sajrone proses kasebut.

Tokoh[besut | besut sumber]

  • Satsuki Miyanoshita (宮 ノ 下 さ つ き, Miyanoshita Satsuki )

Satsuki minangka paraga utama tumrap acara iki. Dheweke pindhah karo bapake lan adhine Keiichirou menyang kuthane ibune sing tilar donya, ing kana dheweke ngerti yen ibune wis ngadhepi pirang-pirang dhemit sing duwe penghulu kutha kalebu Amanojaku lan nulis kabeh pengalaman gaib ing buku harian sing disebut Jurnal Dhemit. Satsuki kuwat banget, gagah lan nekad, nanging kadhang kala seneng karo murung, utamane amarga tumindak cidra Hajime. Jeneng ringkes ing dub Animax yaiku Suki (saka Satsuki). Jeneng kasebut tegese Mei .

  • Momoko Koigakubo (恋 ヶ 窪 桃子, Koigakubo Momoko )

Momoko minangka murid kelas 6 lan kanca apik saka Satsuki. Dheweke pancen ora wedi karo apa-apa, sanajan ing kahanan mbebayani lan wani banget nalika bebaya teka mbantu Satsuki lan rombongan kasebut nemoni memedi. Dheweke uga kadang disenengi dening roh ibune Satsuki. Dheweke wis ketemu ibu Satsuki dhisik nalika lagi dirawat ing rumah sakit. Jeneng kasebut tegese woh persik .

  • Hajime Aoyama (青山 ハ ジ メ, Aoyama Hajime )

Hajime minangka tetanggan Satsuki. Dheweke kuwat lan gagah, nanging nduweni karep kanggo duwe ati cilik. Sanajan ngono, dheweke minangka salah sawijining kanca sing paling dipercaya ing Satsuki. Jeneng kasebut tegese "Wiwitan".

  • Leo Kakinoki (柿 ノ 木 レ オ, Kakinoki Reo )

Leo minangka kanca Hajime lan obsesi gedhe babagan masalah psikologi lan nyatakake dheweke dadi penyidik nomer ghaib ing sekolah. Nanging, nalika Leo nemokake pitunjuk sing ana gandhengane karo barang - barang gaib, petunjuk kasebut katon minangka gegaman kanggo dheweke mangan. Kayane Hajime, dheweke nyoba wani, nanging asring pengecut. Jeneng kasebut tegese " singa ".

  • Miyanoshita Keiichirou (宮 ノ 下 敬 一郎, Miyanoshita Keiichirō )

Keiichirou minangka sedulur wadon Satsuki. Dheweke gampang wedi lan kadhangkala nggawe tangisan, nanging kadhangkala nuduhake wani ing perang hantu . Dheweke nggawe persahabatan sing cedhak karo memedi Amanojaku. Jeneng kasebut tegese "Akeh".

  • Amanojaku (天 の 邪鬼)

Amanojaku minangka Sétan sing sepisan disegel karo ibune Satsuki ing wit ing gunung ing mburi sekolah, nanging pungkasane dibebasake saka pakunjaran sihir amarga wit kasebut dikethok. Sayange, kebebasan iki ora suwe amarga Satsuki ngetokake maneh ing awak kucing kesayangane, Kaya. Wiwitane, Amanojaku ora grapyak karo dheweke lan dadi seneng banget nalika ndeleng dheweke ana alangan, nanging pungkasane dheweke dadi cedhak karo dheweke (utamane Satsuki lan Keiichirou).

  • Sakata (坂 田)

Sakata minangka guru wilangan kanggo Satsuki, Hajime lan Leo. Sanajan ora percaya ing hantu, dheweke sering dadi korban kedadosan gaib kayata gadhahan, kutuk lan nyulik hantu.

  • Reiichirou Miyanoshita (宮 ノ 下 礼 一郎, Miyanoshita Reiichirō )

Reiichirou minangka bapak Satsuki. Dheweke ora ngerti babagan tugas gaib putrane lan uga ora percaya ing Memedhi .

  • Kayako Miyanoshita (宮 ノ 下 佳 耶 子, Miyanoshita Kayako )

Kayako yaiku Satsuki lan ibune Keiichirou. Liwat diary kasebut, dheweke dicethakake manawa dheweke dadi anak panyegel nalika isih bocah. Dheweke ngrasuki Momoko kaping pindho sajrone sakabehing seri kanggo mbantu Satsuki nglawan Ghost Piano lan Kutabe lan nate ngrewangi Satsuki lan liya-liyane supaya metu saka sarang Memedhi sing diarani Anamnaneki. Jenengé bocah wadon yaiku Kamiyama.

Lagu Tema[besut | besut sumber]

  • Lagu opening "Tuwuh"
    • Musik lan Lirik: Takuya
    • Susunan: Sakuma Masahide, Biru Hysteric
    • Lagu: Biru Hyisteric
  • Lagu pungkasan "Seksi"
    • Lirik: MASASHI, TAMA
    • Komposer: MASASHI
    • Susunan: CASCADE, Cozy Kubo
    • Lagu: CASCADE

Lagu Pambuka lan Pungkasan Versi Indonesia[besut | besut sumber]

Nalika ditayangke ing Indonesia liwat Trans 7 anime nggunakake versi Indonesia babagan pambuka lan pungkasan lagu sing lirik minangka jarwan saka lagu tema asli.

- Lirik lagu pambuka

Tentang dirimu

Tentang diriku

Tentang siapapun

Tentang semuanya

Ceritakanlah kisah yang belum diketahui Agar bersama Memahaminya

Tlah kubuka hatiku

Meski kesepian tapi entah mengapa

Tak bisa katakan yang sesungguhnya padahal kalau bilang hal yang sebaliknya

Bisa ucap begitu saja

Bila hidup dengan hati yang berat

Hanya rintangan yang akan terlihat

Saat kusadar sudah tersesat

Hidup seperti itu Ku tak mau

Andaikan itu adalah diriku yang lain

Maka esok hari pastikan Jadi lebih baik

Kutahu itu Kuyakin itu


- Lirik lagu pungkasan

Ilusi dari langit senja di dunia sana

I miss You 2X

I need You 2x

Seksi seksi

Hey maukah kesini

Kan kuceritakan

Kisah rahasia padamu

Malam yang berkilauan

Membasahi hatiku

Waktu tak bisa kembali

Come Back 2X

Ilusi membara dari dunia sana

Bergoyang 4X

Rasanya bagai di surga

Andaikan kita bisa berjumpa di tempat itu

Bergoyang 4X

Seksi 2X

OST Liyane[besut | besut sumber]

a. Inishie no toki

b. Omoide no tokimeki

c. Namida no atoni

d. Le e Kairou

e. Ushiro ni nanika iru

f. Taikets

g. Kyuu kousha panic

H. Shinobiyoru kehai

I. Reimin no jumon

J. Tsuugakuro

K. Tachiiri kinshi

L. Guuzen? soretomo

M. Shikkoku No Meiro

N. Unmei

O. Pinch!

P. Fukinukeru Kaze

Q. Tomodachi

R. Subtitle

Deleng Pula[besut | besut sumber]

Link jaba[besut | besut sumber]

Situs web Ghost ing Sekolah Studio Pierrot