Ghormeh sabzi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ghormeh sabzi
Barkas:Ghormeh Sabzi picture.jpg
Jeneng liyanéQormeh sabzi
JinisStew
Panggonan asalBendera_Iran Iran
Woworan pokokHerbs (parsley, leeks or green onions, cilantro, dried fenugreek leaves)
Buku masakan: Ghormeh sabzi  Médhia: Ghormeh sabzi

Sabzi Ghormeh ( Pèrsi: قورمه‌ سبزی‎‎  ; uga ditulis minangka sabzi qormeh) iku sawijining Iranian Herb godhok . Iki minangka panganan sing populer banget ing Iran . [1]

Nggawe[besut | besut sumber]

Krasan ghormeh sabzi

Bahan utama yaiku campuran ramuan tumis, sing umume kalebu peterseli, bawang utawa bawang ijo, lan ketumbar, dibumboni bumbu utama godhong fenugreek sing wis garing. Campuran ramuan duwe macem-macem variasi. Sayuran ijo pait peteng bisa digunakake, kayata kale, sayuran sawi, utawa sayuran empuk, sanajan ora kalebu bagean saka resep asli. [2]

Campuran iki dimasak nganggo kacang ginjel utawa kacang polong kuning, bawang kuning utawa abang, jeruk nipis ireng ( jeruk nipis Persia limu-Omani sing wis ditusuk), lan wedhus utawa daging sapi sing dikencengi kunyit . Piring kasebut banjur disedhiyakake karo chelow ( nasi parboiled lan kukus Persia) utawa liwat tahdig . [3] Vegetarian ghormeh sabzi bisa ngganti daging walnut utawa daging jamur.

[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Dana-Haeri, Jila; Ghorashian, Shahrzad; Lowe, Jason (2011). New Persian Cooking: A Fresh Approach to the Classic Cuisine of Iran. I.B.Tauris. p. 79. ISBN 978-1848855861.
  2. Ghormeh Sabzi – Persian Herb Stew
  3. Iran: Ghormeh Sabzi
  4. "Ghormeh Sabzi -Blog | Persian Food-Termeh Travel". Termeh Blog (ing basa Inggris). 2019-06-02. Dibukak ing 2019-06-23.