Brambang abang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nyebrang bagean bawang abang

Bawang abang (uga dikenal minangka bawang kain ing sawetara negara Eropah) sing cultivars saka trikatuka ( Allium cepa ) karo kulit purplish-abang lan putih daging tinged karo abang. Biasane umume digunakake ing seni kuliner, nanging kulit bawang abang uga digunakake kanggo pewarna . [1]

Bawang iki biasane ukuran medium nganti gedhe lan duwe rasa sing tajem lan ngombe kanthi mripat. [2] [3] Biasane dikonsumsi mentah (lan bisa ditambahake ing salad kanggo warna lan cokotan), panggang, utawa dimasak kanthi entheng karo panganan liyane. Bawang abang kasedhiya sajrone taun lan duwe flavonoid [4] lan serat sing akeh (dibandhingake karo bawang putih lan kuning). Bawang abang sing dikethok bisa direndhem ing banyu adhem sajrone sawetara wektu, lan banyune bisa disiram, nyebabake kurang "cokotan" lan pungensi.

[5]

Bawang abang saka Tropea[besut | besut sumber]

Rossa di Tropea didol ing Italia

Bawang abang saka Tropea, Italia, (basa Italia: "Cipolla Rossa di Tropea") yaiku macem-macem bawang bombay abang sing tuwuh ing area cilik Calabria ing sisih kidul Italia sing jenenge Capo Vaticano cedhak kutha Tropea. [6] Bawang iki nduweni aroma sing luwih kuwat lan luwih legi, lan bagian njerone luwih juicier lan luwih putih tinimbang bawang abang liyane lan bisa nggawe senggol . Ing wulan Maret 2008, Uni Eropa nyathet tandha Proteksi Asal Usul kanggo bawang abang sing diproduksi ing wilayah kasebut.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ernest Small Top 100 Food Plants ing Google Books
  2. Bill Jones The Deerholme Vegetable Cookbook ing Google Books
  3. "Glossary". bbcgoodfood.com. Dibukak ing 28 June 2017.
  4. Gennaro, Laura; Leonardi, Cherubino; Esposito, Fabrizio; Salucci, Monica; Maiani, Giuseppe; Quaglia, Giovanni; Fogliano, Vincenzo (2002). "Flavonoid and Carbohydrate Contents in Tropea Red Onions: Effects of Homelike Peeling and Storage". Journal of Agricultural and Food Chemistry. 50 (7): 1904–1910. doi:10.1021/jf011102r. PMID 11902931.
  5. "Take the Bite Out of Raw Onions".
  6. "Flavour of the Med - 6 August 2004". CatererSearch. 6 August 2004. Dibukak ing 19 September 2013.