Gendéra Bosnia lan Herzegovina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gendéra Bosnia lan Herzegovina
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg
Informasi Umum
Jeneng negara Bosnia and Herzegovina
Proporsi 1:2
Dianggo wiwit February 4, 1998
(Updated: August 10, 2001) [1]
Desain Werna latar biru kanthi wujud segitelu padhasisi warna kuningkang ngadep ing tengen ngisor ya iku ing pérangan tengah gendéra.Garis miring kang ana ing segitelu mau katat pitu bintang segilima warna putih kang wujudé pepak lan cacahé 2 bintang segilima putih separo.
Dirancang Carlos Westendorp
Dianggo 111000
Penggango National

Gendéra Bosnia lan Herzegovina duwé warna latar biru kanthi wujud segitelu padhasisi warna kuningkang ngadep ing tengen ngisor ya iku ing pérangan tengah gendéra.Garis miring kang ana ing segitelu mau katat pitu bintang segilima warna putih kang wujudé pepak lan cacahé 2 bintang segilima putih separo. Pucuk segitiga kang cacahé telu ngelambangake telu ètnis pandhudhuk utawa Bosnia: Bosnia, Kroasia, lan Serbia. Bintang putih ngelambangake nagara Éropah, kang cacahé ora kaitung utawa ora ana watesé, digambarake kanthi wujud bintang-bintang kang ana sinambungé sak ndhuwur lan saka ngisor. Werna latar biru dimisuwurake karo gendéra Uni Éropah. Werna-wérna mau uga kagolong déning warna tradisioanal (kuna) ing nagara Bosnia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Zakon o zastavi Bosne i Hercegovine (Inggris: Law on the State flag of Bosnia and Herzegovina), published on August 3, 2001 and valid from August 10, 2001; according to the Article 13 of the Law which proclaimed vacatio legis of seven days. Službeni glasnik BiH dated: August 10, 2001) (Inggris: Official Gazette of Bosn. & Herz.) No. 19/01, published on August 3, 2001.