Gendéra Azerbaijan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra Azerbaijan
Flag of Azerbaijan.svg
Informasi Umum
Jeneng Negara Azerbaijan
Sesebutan [[]]
Proporsi Rasio gendéra 2:3
Dianggo wiwit [[5 Fèbruari 1991]]
Desain [[]]
Disainer [[]]
Werna kemajuan lan agama Islam

Gendéra Azerbaijan iku dianggo déning pamaréntahan wiwit tanggal 5 Fèbruari 1991. Gendéra Azerbaijan kapérang saka telu garis warna horisontal, biru, abang, lan ijo. Ing tengah-tengah gendéra kagambar wujud Mbulan Sabit putih lan bintang segiwolu (Rub El Hizb). Werna biru ngelambangake bangsa Turki, warna ijo kanggo ngelambangake kakutan agama Islam, lan warna abang kanggo pakembangan lan kemajuan.

Disain[besut | besut sumber]

Wujud Werna Biru Abang Ijo
Pantone 313 C 185 C 3405 C
RGB [1] 0-151-195 (#0097c3) 224-0-52 (#e00034) 0-174-101 (#00ae65)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Find a PANTONE color. Pantone LLC. Pantone Color Picker [cited 2009-12-09].