Gendéra Azerbaijan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra Azerbaijan
Flag of Azerbaijan.svg
Informasi Umum
Jeneng Negara Azerbaijan
Sesebutan [[]]
Proporsi Rasio gendéra 2:3
Dianggo wiwit [[5 Februari 1991]]
Desain [[]]
Disainer [[]]
Werna kemajuan lan agama Islam

Gendéra Azerbaijan iku dianggo dèning pamaréntahan wiwit tanggal 5 Februari 1991. Gendéra Azerbaijan kaperang saka telu garis werna horisontal, biru, abang, lan ijo. Ing tengah-tengah gendéra kagambar wujud Mbulan Sabit putih lan bintang segiwolu (Rub El Hizb). Werna biru ngelambangake bangsa Turki, werna ijo kanggo ngelambangake kakutan agama Islam, lan werna abang kanggo pakembangan lan kemajuan.

Disain[sunting | Owah sumber]

Wujud Werna Biru Abang Ijo
Pantone 313 C 185 C 3405 C
RGB [1] 0-151-195 (#0097c3) 224-0-52 (#e00034) 0-174-101 (#00ae65)

Deleng uga[sunting | Owah sumber]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ Find a PANTONE color. Pantone LLC. Pantone Color Picker [cited 2009-12-09].