Gendéra Azerbaijan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gendéra Azerbaijan
Flag of Azerbaijan.svg
Informasi Umum
Jeneng NegaraAzerbaijan
Sesebutan[[]]
ProporsiRasio gendéra 2:3
Dianggo wiwit[[5 Fèbruari 1991]]
Desain[[]]
Disainer[[]]
Wernakemajuan lan agama Islam

Gendéra Azerbaijan iku dianggo déning pamaréntahan wiwit tanggal 5 Fèbruari 1991. Gendéra Azerbaijan kapérang saka telu garis warna horisontal, biru, abang, lan ijo. Ing tengah-tengah gendéra kagambar wujud Mbulan Sabit putih lan bintang segiwolu (Rub El Hizb). Werna biru nglambangaké bangsa Turki, warna ijo kanggo nglambangaké kakutan agama Islam, lan warna abang kanggo pakembangan lan kemajuan.

Disain[besut | besut sumber]

Wujud Werna Biru Abang Ijo
Pantone 313 C 185 C 3405 C
RGB [1] 0-151-195 (#0097c3) 224-0-52 (#e00034) 0-174-101 (#00ae65)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Find a PANTONE color. Pantone LLC. Pantone Color Picker [cited 2009-12-09].