Galaksi Andromeda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Galaksi Andromeda difoto mawa cahya ultraviolet déning GALEX

Galaksi Andromeda uga ditepungi minangka Messier 31, M31, utawa NGC 224 iku salah sawijining galaksi ing sanjabané galaksi Bima Sakti sing bisa disawang kanthi mata langsung, yèn dideleng ing wengi sing cerah, tanpa bulan lan tanpa polusi cahya. Strukturé mèmper karo galaksi Bima Sakti yaiku wangun spiral. Leté watara 2,5 yuta taun cahya. Panggonané ing langit yaiku ing wilahan langit lor, watara 41 drajat ing saloré khatulistiwa langit, becik diamati watara wulan September, Oktober, November. Kanthi mata langsung, galaksi iki katon kayadéné pedhut tipis cilik ing langit lor, nanging yèn diamati nganggo tropong sing bisa ngetokaké lintang-lintang mbleret ing sapinggiring galaksi Andromeda, kanyata ukuran Andromeda bisa luwih saka ping 7 dhiamteré sudut bulan. Galaksi iki isiné watara 1 triliun lintang, lan obah nyeraki Bima Sakti kanthi kacepatan watara 300 km/detik.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Galaksi Andromeda ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Galaksi_Andromeda&oldid=819591"