Pedhut

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pedut ing Tower Bridge, London

Pedut utawi halimun (srapan saking basa Sundha) ingkang saged dipunartosake minangka uap toya ingkang kadadean wonten ing cerak kalian siti kondensasi kahanan mengkaten asring memper kaliyan mega. Tumprap kadadean punika karana kahanan hawa asrep ndadekake uap toya dados kondensasi ugi kadar kalembaban cerak 100%.

Jinising pedut:

  • pedut adveksi
  • pedut angin
  • pedut teles
  • pedut es
  • pedut lembah
  • pedut radiasi
  • pedut uap
  • pedut udara tropis

Galeri[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pedhut&oldid=987098"