Pedhut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pedut ing Tower Bridge, London

Pedut utawi halimun (srapan saking basa Sundha) ingkang saged dipunartosake minangka uwab toya ingkang kadadéan wonten ing cerak kaliyan siti kondensasi kahanan mengkaten asring memper kaliyan mega. Tumprap kadadéan punika karana kahanan hawa asrep ndadèkaké uwab toya dados kondensasi ugi kadar kalembaban cerak 100%.

Jinising pedut:

  • pedut adveksi
  • pedut angin
  • pedut teles
  • pedut es
  • pedut lembah
  • pedut radiasi
  • pedut uwab
  • pedut udara tropis

Gladri[besut | besut sumber]