Food, Inc.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Food, Inc.
Barkas:Food inc poster 2009.jpg
DisutradaraniRobert Kenner
DiprodhuseriRobert Kenner
Elise Pearlstein
DibintangiEric Schlosser
Michael Pollan
Dibesut déningKim Roberts
Dibabar déningMagnolia Pictures
Tanggal metu
7 September 2008 (Kanada)
27 Maret 2009 (Argentina)
12 Juni 2009 (Amerika Serikat)
Suwéné
94 menit
NagaraAmérika Sarékat Amerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Kalarisan$4,238,694 [1]

Food, Inc nggih punika filem dokumenter saking Amérikah Sarékat taun 2009. FIlem punika kaarahaken déning Award Robert Kenner ingkang naté nampi bebungah saking Emy Award.[2][3][4] Piyambakipun ugi ngayahi jejibahan minangka juru damel, sesarengan Elise Pearlstein. Tanggel jawab babagan pambesutan filem kapasrahaken dhumateng Kim Roberts. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani filem punika antawisipun Eric Schlosser laan Michael Pollan. Food, Inc dipunbabar déning Magnolia Picture, surya 7 Sèptèmber 2008 kagem pamirsa Kanada, 27 Maret 2009 kagem pamirsa Argentina, lan 12 Juni 2009 kagem pamirsa Amérikah Sarékat. Dumugi pungkasanipun pangeduman, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $4.238.694.[2][5][6][7][8][9][10][11]

Bebungah[besut | besut sumber]

Filem kasil manggèni urutan kaping sekawan minangka Filem Dokumenter Paling Saé wonten Seattle International Film Festival kaping tigang dasa gangsal.[12]

Ing surya 18 November 2009, filem punika mlebet sedasa ageng ingkang badhé dipunkintun wonten pasanggiri Academy Awards kaping-82 taun 2010.[13]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Food, Inc. (2009)". Yahoo! Inc. 2009. Dibukak ing 2009-11-10.
  2. a b Severson, Kim. "Eat, Drink, Think, Change." The New York Times. 3 Juni 2009.
  3. Biancolli, Amy. "Review: 'Food, Inc.' Not for the Squeamish." San Francisco Chronicle. 12 Juni 2009.
  4. Chesterman, Lesley. "A Film That Will Make You Think Before You Eat." Montreal Gazette. 20 Juni 2009.
  5. "New Film Offers Troubling View of US Food Industry." Associated Press. 7 Juni 2009.
  6. Simmons, Krista. "What Really Goes Into the Bag: Behind the Movie 'Food, Inc.'." Los Angeles Times. 7 Juni 2009.
  7. Math, Mara. "The Right to Know About What We Eat." San Francisco Examiner. 11 Juni 2009.
  8. Levine, Allen. "Little Ag vs. Big Ag? Best Bet On Both." St. Paul Pioneer Press. 18 Juni 2009.
  9. "'Food, Inc.' Gets Promo on Yogurt Lids." The Hollywood Reporter. 11 Juni 2009.
  10. Marrero, Diana. "Sensenbrenner Cow Tax Fears Come Out of Thin Air." Milwaukee Journal Sentinel. 13 Juni 2009.
  11. Bunch, Sonny. "Moore Worry Haunts Cinema." The Washington Times. 19 Juni 2009.
  12. Kilday, Gregg. "Seattle Fest Announces Winners." The Hollywood Reporter. 14 Juni 2009.
  13. "15 Documentary Features Make Oscar's Short List." Associated Press. November 19, 2009.

Pranala njawi[besut | besut sumber]