Fast Five

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fast Five
Gambar:Fast Five poster.jpg
Poster promo
Disutradarani Justin Lin
Diprodhuseri Neal H. Moritz
Vin Diesel
Michael Fottrell
Ditulis déning Chris Morgan
Adhedhasar Characters
déning Gary Scott Thompson
Dibintangi Vin Diesel
Paul Walker
Jordana Brewster
Dwayne Johnson
Dimusiki Brian Tyler
Sinématografi Stephen F. Windon
Dibesut déning Kelly Matsumoto
Fred Raskin
Christian Wagner
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Universal Pictures
Tanggal metu
Ostrali April 20, 2011 (2011-04-20)
Amérika Sarékat April 29, 2011 (2011-04-29)
Indonésia Agustus 12, 2011 (2011-08-12)
Suwéné
130 minutes[1]
Nagara  Amérika Sarékat
 Puerto Rico
 Brazil
Basa Inggris
Rantaman $125 juta[2]
Kalarisan $605.437.675[3]

Fast Five (uga dikenal minangka Fast & Furious 5 utawa FF   5 [4] ) yaiku film action taun 2011 kang critae ditulis dening Chris Morgan lan disutradarai dening Justin Lin . Film iki minangka edisi kaping lima seri film The Fast and the Furious .Juru paraga film kasebut yaiku Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster lan Dwayne Johnson .Ditayangke pisanan ing Australia tanggal 20 April 2011 lan banjur diteruske dening Amerika Serikat tanggal 29 April 2011. Film iki nyeritani Brian O'Conner (Walker), Dominic Toretto (Diesel) lan Mia Toretto (Brewster) sing ngrancang nyolong 100 yuta dolar AS saka pengusaha Hernan Reyes ( Joaquim de Almeida ). Kajaba iku, dheweke uga diuber agen US DSS, Luke Hobbs (Johnson).

Fast Five nampa kasil sukses, bisa mecahke box office, lan uga bisa ngalahake film sadurunge, Fast & Furious (2009). Nganti 15 Agustus 2011, film iki wis entuk 605 yuta dolar AS.

Film iki wiwit ditayangke ing bioskop Indonesia tanggal 12 Agustus 2011.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

wong kang profesional lan pembalap. Diesel dilaporake mbayar 15 yuta dolar kanggo nayangke lan mrodhuksi film kasebut.
wong kang mantan FBI sing nguripake pidana. Dheweke duwe hubungan karo Mia Toretto.[5]
  • Dwayne Johnson minangka Lukas Hobbs
Agen diplomat khusus ditugasake kanggo nyekel Toretto lan kanca-kancane.
  • Jordana Brewster minangka Mia Toretto
Adhine Dom lan pacare Brian O'Conner.
  • Tyrese Gibson minangka Roman Pearce
kanca cilik Brian.
  • Chris "Ludacris" Bridges minangka Tej Parker
kanca Brian lan Roman saka Miami. Ludacris ngumumake dheweke gabung karo film kasebut nalika 12 Juli 2010 nalika dheweke teka ing Puerto Rico kanggo miwiti shooting.[6]
  • Matt Schulze minangka Vince
kanca cilike Dom. Sadurunge metu ing film pisanan, Schulze dikonfirmasi gabung ing film kasebut ing tanggal 16 Juli 2010.
  • Sung Kang as Han Seoul-Oh
  • Gadot Gal minangka Gisele Harabo
  • Joaquim de Almeida minangka Hernan Reyes
  • Elsa Pataky minangka Elena Neves

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Fast Five". bbfc.co.uk. British Board of Film Classification. April 13, 2011. Diarsip saka asliné ing July 4, 2011. Dijupuk August 1, 2011. 
  2. "Fast Five". The-Numbers. Nash Information Services, LLC. Diarsip saka asliné ing July 5, 2011. 
  3. "Fast Five". Box Office Mojo. Amazon.com. Diarsip saka asliné ing December 14, 2011. Dijupuk October 5, 2011. 
  4. "Fast Five Becomes Fast & Furious 5: Rio Heist and Picks Up New Poster". Scannain. Diarsip saka asliné ing 2011-07-04. 
  5. "Fast Five" (PDF). Official Fast Five website. Universal Pictures. Diarsip saka asliné ing August 8, 2011. Dijupuk March 5, 2012. 
  6. "This Fast Five Movie Is Getting Ludacris". Latino Review. July 12, 2010. Diarsip saka asliné ing July 5, 2011. Dijupuk March 9, 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]