Farina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Farina
Malt-O-Meal with coffee.jpg
Malt-O-Meal, a cereal prepared with malted and farina wheat
JinisSereal
AjanganSarapan
Hawa ajanganWarm
Buku masakan: Farina  Médhia: Farina

Farina minangka jeneng sing diarani gandum ing Amerika Serikat . Tembung "farina" iku basa Latin, tegese tepung utawa tepung lan tembung Italia kanggo tepung. Iki digawe saka bocah-bocah gandum : germ lan endosperma gandum, sing digiling kanthi konsistensi sing apik banjur diayak.[butuh sitiran]

Farina asring disiapake minangka sereal panas ( bubur ). Bisa uga dimasak kaya polenta lan farofa . Farina karo susu lan gula kadang digunakake kanggo nggawe krim kanggo jajan lapis. Farina bisa digunakake minangka sulih remah roti ing pai daging lan daging (kanggo nyedhot banyu sing akeh). Uga bisa digunakake kanggo nyegah adonan tetep ing permukaan manggang liwat proses panggangan, dadi sisa residina ing sisih ngisor produk pungkasan.

[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (January 2020)">perlu rujukan</span> ]