Fardeen Khan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fardeen Khan फ़र्दीन ख़ान
Fardeen Khan.jpg
Lair (1974-03-08) 8 Maret 1974 (umur 45)
Mumbai, Maharashtra, India
Jeneng liyaFardeen F K Junior
PakaryanActor
Taun aktif1998–present
BojoNatasha Madhvani (2005–present)

Fardeen Khan (Basa Urdu: فردین خان; (1974-03-08) 8 Maret 1974 (umur 45)) [1] iku salah siji artis saa India. Dhèwèké kagolong sawijining anggota kulawarga Bollywood kang kondhang.[1] Bapaké iku sutradara kondhang ning Bollywood Feroz Khan.[1] Aktor iki ngrampungaké sekolah ing ing Amérika. Banjur ing India, dhèwèké mèlu bisnis kulawarga, dadi aktor.[1] Kanggo ngukur kaprigelane, dhèwèké sinau ing Kishore Namit Kapoor’s Acting Institute.[1]

Fardeen miwiti debuté ing sasi November 1998 bebarengan karo Prem Aggan, ing filem kang disutradarai déning bapaké dhéwé ya iku Feroz Khan.[1] Film iki ora éntuk respon kang apik, nanging Farden wiwit dilirik lan sawisé iku dhèwèké éntuk tawanan saka Ram Gopal Varma kanggo mainaké peran ning filemé, JUNGLE.[1] Sawisé mbintangi filem mau, prosès kariré wiwit katon.[1] Nanging aktor iki ora tau sukses amarga filemé.[1] Salah sawijining karir kondhangé ya iku nalika meranaké filem kang judhulé NO ENTRY.[1]

Fardeen uga tau kerja sama karo Shah Rukh Khan, Sushmita Sen, lan Tara Sharma ing filem DULHA MIL GAYA.[1] Dhèwèké uga mèlu ing filem animasi EK KHILADI EK HASEENA.[1] Dhèwèké bebrayanan karo anak wadoné Mumtaz (Mayur Madwani) kang jenengé Natasha Madhwani.[1][2] Pernikahan mau dianakaké ing Amby valley, India, sasi Dhésèmber 2005.[1][2] Nikahané iku ora kaya padatan. Sakloron ijolan sumpah ora nganggo cara adat.[2] Dhèwèké mutusaké ora nindakaké nikahan kanthi cara adat India, upacara Hindhu utawa Islam.[2] Bapak saka pangantin wanita bakal ngiring tekan kursi rinengga.[2] Khan kang muslim ngasaké manawa kaluwargané nyakini manawa kabèh agama padha lan Gusti iku mung siji.[2]

FILMOGRAFI[besut | besut sumber]

Film-filemkang tau dibintangi Fardeen Khan[1]:

  • 1998 Prem Agan
  • 2000 Jungle
  • 2001 Pyaar Tune Kya Kiya
  • 2001 Love Ke Liye Kuch Bhi Karega
  • 2001 Hum Ho Gaye Aapke
  • 2002 Kitne Door Kitne Paas
  • 2002 Kuch Tum Kaho Kuch Hum Kahein
  • 2002 Om Jai Jagadish
  • 2003 Khushi
  • 2003 Bhoot
  • 2003 Janasheen
  • 2004 Dev
  • 2004 Fida
  • 2005 No Entry
  • 2005 Shaadi No. 1
  • 2005 Ek Khiladi Ek Haseena
  • 2006 Pyare Mohan
  • 2006 Aryan
  • 2007 Just Married
  • 2007 Heyy Babyy
  • 2007 Darling
  • 2009 Jai Veeru
  • 2009 Acid Factory
  • 2009 Life Partner
  • 2009 All The Best - Fun Begins
  • 2010 Dulha Mil Gaya
  • 2010 Basra

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o biografi Fardeen Khan dipununduh tanggal 20 Agustus 2011
  2. a b c d e f berita Fadeen Khan dipununduh tanggal 20 Agustus 2011