Fajita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fajita
Flickr elisart 324248450--Beef and chicken fajitas.jpg
Mixed beef and chicken fajita ingredients, served on a hot iron skillet
Panggonan asalMexico and United States
Tlatah utawa prajaTexas, Northeastern Mexico[1]
Woworan pokokTortillas, meat, chicken, cheddar cheese, onions, peppers
Ènergi panganan
(per ajangan)
500[butuh sitiran] kcal
Buku masakan: Fajita  Médhia: Fajita

Fajita ( /fəˈhtə/ ; Pangucap cara Spanyol: [faˈxita]Cithakan:Tautan audio IPA pra=| Babagan swara iki ) ing masakan Tex- Mexico lan Meksiko yaiku daging panggang sing biasane disajikake minangka taco ing glepung utawa jagung . [2] Tembung kasebut asliné diarani steak rok, rajangan daging sapi sing pisanan digunakake ing sajian. [3] Daging populer sing digunakake kalebu daging pitik lan daging sapi liyane, uga jangan tinimbang daging. [4] [5] Ing restoran, daging biasane dimasak nganggo bawang lan lada . Bumbu sing populer kalebu salad apu, krim sing asem, guacamole, salsa, pico de gallo, keju abon, kacang-kacangan refried, lan tomat sing diced. Arrachera minangka varian sajian Meksiko sisih lor.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Patterson, Frank (2003-10-14), Fajita, diarsip saka sing asli ing September 24, 2008, dibukak ing 2013-11-06
  2. Wood, Virginia B. (2005-03-04). "Fajita History". The Austin Chronicle. Dibukak ing 2010-01-11.
  3. Wood, Virginia B. (2005-03-04). "Just Exactly What Is a Fajita?". The Austin Chronicle.
  4. Jamison, Cheryl; Jamison, Bill (2014). Rancho de Chimayo Cookbook: The Traditional Cooking of New Mexico. Rowman & Littlefield. ISBN 9781493009206.
  5. Butel, Jane (1994). Jane Butel's Southwestern Kitchen. Penguin. ISBN 9781557880901.