Eugenia Charles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dame Eugenia Charles
DBE
Eugenia Charles.jpg
Mahamantri Dominika
Linggih
21 Juli 1980 – 14 Juni 1995
PrésidhènAurelius Marie
Clarence Seignoret
Crispin Sorhaindo
Kang sadurungéOliver Seraphin
Kang sawiséEdison James
Rerincèn dhiri
Lair(1919-Cithakan:NOMORBULAN-15)15 Mèi 1919
Pointe Michel, Dominika
Pati6 Sèptèmber 2005(2005-09-06) (umur 86)
Fort-de-France, Martinik
Parté pulitikParte Kebebasan
AlmamaterUniversitas Toronto
Sekolah Ekonomi London

Dame Mary Eugenia Charles, DBE (lair ing Pointe Michel, Dominika, 15 Mèi 1919 – pati ing Fort-de-France, Martinik, 6 Sèptèmber 2005 ing umur 86 taun) yaiku pulitikus Dominika sing dadi Mahamantri Dominika saka 21 Juli 1980 nganti 14 Juni 1995. Ia menika pengacara wadon kapisan ing Dominika, lan mahamantri wadon kapisan. Ia menika mahamantri kapindho ing Karibia sawise Lucina da Costa saka Antillen Walanda. Ia menika mahamantri karo wektu jabatan paling suwe ing Dominika, lan menika Mahamantri wadon paling suwe katelu ing donya, sawise Indira Gandhi saka Indhi lan Sirimavo Bandaranaike saka Sri Lanka.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Eugenia Charles". Universitas London.
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Oliver Seraphin
Mahamantri Dominika
1980–1995
Kang sawisé
Edison James