Sirimavo Bandaranaike

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bandaranaike difoto ing taun 1960

Sirima Ratwatte Dias Bandaranaike (Cithakan:Lang-si; basa Tamil: சிறிமா ரத்வத்தே டயஸ் பண்டாரநாயக்கே; lair 17 April 1916 – pati 10 Oktober 2000 ing umur 84 taun), sing luwih asring diarani minangka Sirimavo Bandaranaike, yaiku pulitikus Sri Lanka. Ia menika mahamantri wadon kapisan ing donya, nalika ia dadi Mahamantri Sri Lanka (wektu iku Dominion Ceylon) ing 1960.[1] Ia ngejabat ing telu masa jabatan: 1960–1965, 1970–1977 lan 1994–2000.

Referensi[besut | besut sumber]

Kutipan[besut | besut sumber]

Pratelan pustaka[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]