Enemy at the Gates

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Enemy at the Gates
Gambar:Enemy at the gates ver2.jpg
Film poster
Sutradara Jean-Jacques Annaud
Produser Jean-Jacques Annaud
John D. Schofield
Panulis Jean-Jacques Annaud
Alain Godard
Book
William Craig
Paraga Jude Law
Ed Harris
Rachel Weisz
Joseph Fiennes
Bob Hoskins
Gabriel Thompson
Musik déning James Horner
Sinematografi Robert Fraisse
Panyunting Noëlle Boisson
Humphrey Dixon
Studio Mandalay Pictures
Distributor Paramount Pictures (USA)
Pathé (UK)
Tanggal rilis Maret 16, 2001 (2001-03-16)
Durasi 131 minutes
Negara Amérika Sarékat
Cithakan:Film Germany
Inggris
Cithakan:Film Ireland
Basa English
German
Russian
Anggaran $68,000,000[1]
Bathi reged $96,976,270[1]

Enemy at the Gates iku sawijining film sing disutradarani déning Jean-Jacques Annaud ing taun 2001, lan diadhaptasi saka sawijining buku sing ditulis déning William Craig sing nyritakaké kedadéyan-kedadéyan lan prastawa-prastawa saubengé Perang Donya II. Sawijining penémbak jitu yaiku Vasily Zaitsev saka kubu Uni Soviet nglawan rival Jermanné, Mayor Heinz Thorvald, ing Perang Stalingrad, 1942.

Maksud film iki yaiku kanggo nggambaraké peran propagandha ing kaloro kubu jroning perang iki lan migunakaké paprangan panémbak jitu (sniper-warfare) minangka metafora pertempuran dahsyat antara kaloro pasukan tentara.

Film iki akèh dikritik ing Rusia lan ing Eropah amarga dianggep ora akurat sacara historis. Senadyan mangkono, film iki cukup suksès.

Semboyan: A hero never chooses his destiny. His destiny chooses him. ("Seorang pahlawan tidak memilih nasibnya. Nasiblah yang memilihnya").

Tokoh-tokoh[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b "Enemy at the Gates". Box Office Mojo. Archived from the original on 2008-09-28. http://www.webcitation.org/5bB1UIUVV. Retrieved 2008-10-20.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Enemy_at_the_Gates&oldid=829254"