Enemy at the Gates

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Enemy at the Gates
Gambar:Enemy at the gates ver2.jpg
Film poster
Juru arah Jean-Jacques Annaud
Juru gawé Jean-Jacques Annaud
John D. Schofield
Juru tulis Jean-Jacques Annaud
Alain Godard
Book
William Craig
Juru paraga Jude Law
Ed Harris
Rachel Weisz
Joseph Fiennes
Bob Hoskins
Gabriel Thompson
Juru musik James Horner
Sinématografi Robert Fraisse
Juru besut Noëlle Boisson
Humphrey Dixon
Kongsi
panggawé
Juru dum Paramount Pictures (USA)
Pathé (UK)
Tanggal babar
Maret 16, 2001 (2001-03-16)
Suwé
131 minutes
Nagara Amérika Sarékat
Cithakan:Film Germany
Inggris
Cithakan:Film Ireland
Basa English
German
Russian
Rantaman $68,000,000[1]
Kalarisan $96,976,270[1]

Enemy at the Gates iku sawijining film sing disutradarani déning Jean-Jacques Annaud ing taun 2001, lan diadhaptasi saka sawijining buku sing ditulis déning William Craig sing nyritakaké kedadéyan-kedadéyan lan prastawa-prastawa saubengé Perang Donya II. Sawijining penémbak jitu ya iku Vasily Zaitsev saka kubu Uni Soviet nglawan rival Jermanné, Mayor Heinz Thorvald, ing Perang Stalingrad, 1942.

Maksud film iki ya iku kanggo nggambaraké peran propagandha ing kaloro kubu jroning perang iki lan migunakaké paprangan panémbak jitu (sniper-warfare) minangka metafora pertempuran dahsyat antara kaloro pasukan tentara.

Film iki akèh dikritik ing Rusia lan ing Éropah amarga dianggep ora akurat sacara historis. Senadyan mangkono, film iki cukup suksès.

Semboyan: A hero never chooses his destiny. His destiny chooses him. ("Seorang pahlawan tidak memilih nasibnya. Nasiblah yang memilihnya").

Tokoh-tokoh[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Enemy at the Gates". Box Office Mojo. Diarsip saka sing asli ing 2008-09-28. Dijupuk 2008-10-20.