Enemy at the Gates

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Enemy at the Gates
Gambar:Enemy at the gates ver2.jpg
Film poster
Disutradarani Jean-Jacques Annaud
Diprodhuseri Jean-Jacques Annaud
John D. Schofield
Ditulis déning Jean-Jacques Annaud
Alain Godard
Book
William Craig
Dibintangi Jude Law
Ed Harris
Rachel Weisz
Joseph Fiennes
Bob Hoskins
Gabriel Thompson
Dimusiki James Horner
Sinématografi Robert Fraisse
Dibesut déning Noëlle Boisson
Humphrey Dixon
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Paramount Pictures (USA)
Pathé (UK)
Tanggal metu
Maret 16, 2001 (2001-03-16)
Suwéné
131 minutes
Nagara Amérika Sarékat
Cithakan:Filem Germany
Cithakan:Filem UK
Cithakan:Filem Ireland
Basa English
German
Russian
Rantaman $68,000,000[1]
Kalarisan $96,976,270[1]

Enemy at the Gates iku sawijining filem sing disutradarani déning Jean-Jacques Annaud ing taun 2001, lan diadhaptasi saka sawijining buku sing ditulis déning William Craig sing nyritakaké kadadéan-kadadéan lan prastawa-prastawa saubengé Perang Donya II. Sawijining penémbak jitu ya iku Vasily Zaitsev saka kubu Uni Soviet nglawan rival Jermanné, Mayor Heinz Thorvald, ing Perang Stalingrad, 1942.

Maksud filem iki ya iku kanggo nggambaraké peran propagandha ing kaloro kubu sajeroning perang iki lan migunakaké paprangan panémbak jitu (sniper-warfare) minangka metafora pertempuran dahsyat antara kaloro wadyabala tentara.

Film iki akèh dikritik ing Rusia lan ing Éropah amarga dianggep ora akurat kanthi historis. Sanadyan mangkono, filem iki cukup suksès.

Semboyan: A hero never chooses his destiny. His destiny chooses him. ("Seorang pahlawan tidak memilih nasibnya. Nasiblah yang memilihnya").

Tokoh-tokoh[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Enemy at the Gates". Box Office Mojo. Diarsip saka sing asli ing 2008-09-28. Dijupuk 2008-10-20.