Enemy at the Gates

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Enemy at the Gates iku sawijining filem sing disutradarani déning Jean-Jacques Annaud ing taun 2001, lan diadhaptasi saka sawijining buku sing ditulis déning William Craig sing nyritakaké kadadéan-kadadéan lan prastawa-prastawa saubengé Perang Donya II. Sawijining penémbak jitu ya iku Vasily Zaitsev saka kubu Uni Soviet nglawan rival Jermanné, Mayor Heinz Thorvald, ing Perang Stalingrad, 1942.

Maksud filem iki ya iku kanggo nggambaraké peran propagandha ing kaloro kubu sajeroning perang iki lan migunakaké paprangan panémbak jitu (sniper-warfare) minangka metafora pertempuran dahsyat antara kaloro wadyabala bala.

Film iki akèh dikritik ing Rusia lan ing Éropah amarga dianggep ora akurat kanthi historis. Sanadyan mangkono, filem iki cukup suksès.

Semboyan: A hero never chooses his destiny. His destiny chooses him. ("Seorang pahlawan tidak memilih nasibnya. Nasiblah yang memilihnya").

Tokoh-tokoh[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "Enemy at the Gates". Box Office Mojo. Diarsip saka sing asli ing 2008-09-28. Dijupuk 2008-10-20.