Sniper

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
mbidik nggunaake teleskop senapan runduk.

Sniper, utawa penembak runduk, iku prajurit infanteri sing sacara khusus dilatih kanggo nduweni kemampuan mateni musuh sacara meneng saka kadohan migunakake senapan sing mligi kanggo kuwi.

Istilah sniper iki ana ing tahun 1770-an, ya iku ing prajurit kolonial Inggris ing India, seko tembung snipe, ya iku sajinis manuk sing angel banget kanggo dicepaki lan ditembak. wong sing mahir mburu manuk iki diwenehi julukan " sniper" . [1]


Ing dekade pungkasan istilah sniper wis dipigunaake sacara omber lan ora tepat, Utamane ing medhia. istilah sniper, dianggo sacara ora tepat, digunaake kanggo ndeskripsike pelaku kriminal sing mateni nganggo senapan laras dawa.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sniper&oldid=862955"