Sniper

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
mbidik nganggo teleskop senapan runduk.

Sniper, utawa penembak runduk, iku prajurit infanteri sing kanthi mirunggan dilatih kanggo duwé kemampuan matèni musuh kanthi meneng saka kadohan migunakaké senapan sing mligi kanggo iku.

Istilah sniper iki ana ing taun 1770-an, ya iku ing prajurit kolonial Inggris ing India, saka tembung snipe, ya iku sajinis manuk sing angèl banget kanggo dicepaki lan ditembak. wong sing mahir mburu manuk iki diwènèhi julukan " sniper".[1]


Ing dekade pungkasan istilah sniper wis dipigunaake kanthi omber lan ora tepat, Utamane ing medhia. istilah sniper, dianggo kanthi ora tepat, digunaake kanggo ndeskripsike pelaku kriminal sing matèni nganggo senapan laras dawa.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Online Etymology Dictionary - Snipe". Dijupuk 2007-09-27. 

Uga delengen[besut | besut sumber]