Sniper

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
mbidik nggunaake teleskop senapan runduk.

Sniper, utawa penembak runduk, iku prajurit infanteri sing sacara khusus dilatih kanggo nduweni kemampuan mateni musuh sacara meneng saka kadohan migunakake senapan sing mligi kanggo iku.

Istilah sniper iki ana ing tahun 1770-an, ya iku ing prajurit kolonial Inggris ing India, seko tembung snipe, ya iku sajinis manuk sing angel banget kanggo dicepaki lan ditembak. wong sing mahir mburu manuk iki diwenehi julukan " sniper" .[1]


Ing dekade pungkasan istilah sniper wis dipigunaake sacara omber lan ora tepat, Utamane ing medhia. istilah sniper, dianggo sacara ora tepat, digunaake kanggo ndeskripsike pelaku kriminal sing mateni nganggo senapan laras dawa.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Online Etymology Dictionary - Snipe". Retrieved 2007-09-27. 

Deleng Uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sniper&oldid=974016"