Ello

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ello
Ello
Latar wuri
Lair (1983-02-20) Fèbruari 20, 1983 (umur 35)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Taun aktif 2005–saiki
Wong tuwa Minggus Tahitoe lan Diana Nasution

Marcello Tahitoe dikenal uga karo jeneng Ello (lair ing Jakarta, Indonésia, 20 Fèbruari 1983; umur 35 taun) ya iku penyanyi Indonésia, Ello anak paling kair saka pasangan musikus Minggus Tahitoe lan penyanyi Diana Nasution.[1] Debut album Mahasiswa Diploma Periklanan-FISIP UI (Universitas Indonésia) iki ngrilis album kang judhulé nganggo jenengé dhéwé nalika tanggal 28 Fèbruari taun 2005 lan mlebu ning deretan album paling laris.[1] Hit single kang judhulé Pergi Untuk Kembali tetembangan kang diciptakaké déning bapané wus nggawé angka pangadolan punjul 150 ewunan kopi, lan olih sertifikat Platinum.[1]

Eksistensi Ello tambah kuat nalika Anugerah Musik Indonésia (AMI) Award taun 2005 mènèhi rong panghargaan kanggo albumé lan dhèwèké, kategori Album paling apik lan Penyanyi anyaran kang paling apik.[1]

Sawisé wus tekung taun vakum, Ello bali manèh kanggo ngrilis album kang kaping loroné karo single andalané Masih Ada nalika awal tau 2009.[1] Dideleng saka segi musik, nuansa album kang kaping loro iki luwih ngarah marang tipe musik pop alternatif daripada albumé kang pisanan.[1]

Ning album kang kaping loro iki, meh kabèh tetembangané dhèwèké kang nyipta.[1] Ello uga duet karo penyanyi Astrid ning lagu kang judhulé Dusta Di Atas Cinta.[1]

Meski kagolong penyanyi anyaran, Ello wis wani nggelar konser.[1] Konseré iki diadakaké ning Hotèl Crown, Jakarta nalika tanggal 4 Fèbruari taun 2009.[1]

Ning kauripan pribadiné, Ello dikabaraké lagi cedhak karo ayu Julie Estelle kang uga mantansaka Moreno Soeprapto.[1]

Amarga wajahé kang ganteng lan pinter nyanyi iki, Ello sok dilirik déning rumah produksi kanggo mèlu main ning sinétron kang digawé déning rumah produksi mau.[2] Nanging Ello nolak tawaran kasebutm, amarga dhèwèké ngrasa ora duwé kapercayaan dhiri kanggo meluni donya akting.[2] Miturut Ello, syuting vidio klip karo syuting sinétron ora pada, tarutama babagan dialogé.[2] Tawaran kang tau diterima déning Ello awit taun 2005 mbiyen.[2] Manawa dhèwèké narima tawaran kanggo main akting, dhèwèké ora siyap manawa kudu nyingkiraké dunya musik kanggo ngurusi filmé.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k biografi ello dipununduh tanggal 15 Juli 2011
  2. a b c d e Ello Ditawari Main Sinetron dipununduh tanggal 15 Juli 2011