Ellen Angelina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ellen Angelina (lair ing Salatiga, Jawa Tengah, 30 Juni 1976; umur 44 taun) iku juru main badminton Indonésia ing éra taun 2000-an, saangkatan kro Lidya Djaelawijaya lan Cindana Hartono. Ellen minangka juru main tunggal putri asil binaan PB Djarum Kudus. Putri saka Suprapto lan Koh Swie Leng iki latihan badminton wiwit umur 10 taun.

Ellen Angelina kasil njuwarani Indonésia Terbuka 2001 sawisé ing babak final ngalahkan unggulan pisanan saka Hong Kong, Wang Chen kanthi skor 7-5, 7-3, 5-7, 7-4. Sawisé pènsiun saka juru main, Ellen banjur napak karier minangka pelatih tunggal putri ing PB Djarum Kudus.

Prestasi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]