Elizabeth Warnock Fernea

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Elizabeth Warnock Fernea ya iku ahli antropologi wanita saka Milwaukee, Wisconsin, Amérikah Sarékat, kalairan tanggal 21 Oktober 1927[1]. Pandhidhikan Elizabeth naté ing Reed College lan olih gelar BA taun 1949. Dhéwéké naté nglakoni panlitian lapangan antropologis ana ing Irak (1956)[2], Mesir (1962), Maroko (1971), Yordania, Libya, Lebanon, Yaman, Israel, Palestina (1983-1984 lan 1995-1996)[2][3]. Karya-karya akademis kang tinulis Elizabeth ya iku antarané Guests of the Sheik: An Ethnography of on Iraqi Village (1965), A Street in Marrakech (1975), Middle Eastern Muslim Women Speak (1977), lan The Arab World: Forty Years of Change (1997)[1]. Elizabeth iki nduwéni peranan penting nggawa bab Wetan Tengah marang kajian téori antropologi[1]. Ing wewengkon wetan tengah, dhèwèké karenan ing bab wanita, kulawarga, lan bocah[4].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 222. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b College, Reed. "Elizabeth Janet Warnock Fernea '49". Reed Magazine | In Memoriam (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-08. 
  3. "Elizabeth Warnock Fernea" (ing basa Inggris). 2008-12-22. ISSN 0307-1235. Dijupuk 2018-01-08. 
  4. "Elizabeth Warnock Fernea dies at 81; scholar of Middle Eastern women's studies". Los Angeles Times (ing basa Inggris). 2008-12-08. ISSN 0458-3035. Dijupuk 2018-01-08.