Edric Tjandra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Edric Tjandra
Edric Tjandra.jpg
Pakaryanaktor, pelawak

Edric Tjandra (lair ing Jakarta, 28 Fèbruari 1985; umur 35 taun) ya iku pelawak lan pemeran Indonésia dhèwèké dikenal masarakat amarga meluni variety show Extravaganza, amarga uga mbintangi filem liyané, kaya ta, Tulalit ning taun 2008, Sasuwe iki Edric ora tau sinau babagan akting nganti cara mirunggan.[1] Dhèwèké Mahasiswa jurusan Désain Grafis Universitas Tarumanagara iki belajar babagan akting kanthi cara otodidak.[1] Ora tau ana pepenginan kanggo dadi pelawak utawa dadi komedian, kabèh mau ngalir apa anané nalika dhèwèké nggabung ning EXTRAVAGANZA.[1] Malah awalé nalika pisanan ana ning dunya hiburan, dhèwèké dadi pambawa acara.[1]

Saka acara Televisi, dhèwèké wiwit mrambah dunya layar lebar.[1] Kayata filem kang judhulé TULALIT lan KAWIN LARIS.[1] Nanging sayangé, nalika iku pamoré ora patiya kaloka, saéngga tanggapn maring filemé ora patiya apik.[1]

Akir-akir iki, sawisé jenengé dikenal déning masarakat, Edric bali manèh mbintangi filem layar lebar.[1] Film iki diangkat saka novèl kang laris, KAMBING JANTAN.[1] Film kang dadi pambuktian Edric ning babagan kualitas aktingé.[1] Film garapan saka sutradara Rudi Soedjarwo iki dirilis nalika tanggal 5 Maret taun 2009.[1]

Ning filem JANDA KEMBANG kang diedar nalika tanggal 2009, Edric uga mèlu main ning njeroné, lan nalika partengahan Oktober taun 2009, Edric bali manèh kanggo main ning layar lebar, SELENDANG ROCKER, carita kang esih ana unsur komediné.[1]

Saka akting, saiki Edric bali manèh ning dunya presenter.[1] Dhèwèké dipercaya ngampingi Cathy Sharon dadi presenter ning acara musik.[1] Ya iku PLAYLIST sarta acara kuis LIFT SERU.[1]

Kanggo jaga-jaga ing dina tuané, Edric nglakoni bisnis liya.[2] Ya iku bisnis restoran.[2] Edric duwé restoran Jepang kang jenengé Takiawa, kang pernahé ning laladan Kemang, Jakarta selatan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o biografi Edric Tjandra dipununduh tanggal 15 Juli 2011
  2. a b c Edric Tjandra Bikin Restoran Jepang dipununduh tanggal 15 Juli 2011