Dominique Hourani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

]] Dominique Youssef Hourani (1985-08-07) Agustus 7, 1985 (umur 34), kondhang kanthi jeneng Dominique, dhèwèké saka Libanon kang nyambut gawé dadi penyanyi, aktris, modhèl lan désainer. Dominique iku kagolong penyanyi wanita saka Libanon kang paling suksès ngepakaké karir ing jazirah Arab. Dominique kang lair ing kutha Beirut iki anak wadon saka arkéolog kang jenengé Dr. Youssef Hourani.[1] Dhèwèké lair saka pernikahan Youssef Hourani karo priya katurunan Austria. Dominique duwé anak wadon kang dijenengi Delara Sue Almassi.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Dominique ngawali kariré ing donya panglipur dadi modhèl. Sawisé menangaké ajang kontès Miss Intercontinental nalika taun 2003, ajang kang diselengarakaké ing Berlin.[1]

Awit menangaké kontès Miss Intercontinental taun 2003, Dominique dadi supermodhèl Arab kaping pisanan kang dadi modhèl merek sandhangan kondhang ing donya, kaya ta merek sandhangan Dior, Valentino, Versace lan merek sandhangan liyané kang kondhang.[1]

Sawisé rong taun duwé karir ing donya modhèl ing Éropah, Dominique mutusaké kanggo bali manèh menyang tanah kalairané, Libanon lan nyoba karir ing babagan donya panglipur tarik suwara.[1] Vidéo klip kaping pisané ya iku Farfoura.[1] Sanajan vidéo iku sempet dianggep dadi vidéo kontrovèrsial, nanging vidéo iku tetep ngraih posisi paling dhuwur tangga lagu ing tlatah kana.[1][2] Awit kadadéan iku, Dominique olèh jejuluk Farfoura kang tegesé kupu nganggo dhialèk tlatah Libanon.[1]

Dominique uga tampil ing layar tivi ing sérial tivi kang judhulé "OYOUN KHA'ENA" bebarengan karo pambawa acara kondhang Tony Khalife.[1] Sérial tivi mau olèh rating kang dhuwur ing nagara-nagara Arab lan bisa nggawé jenengé tambah kondhang dadi artis ing Arab.[1]

Ing taun 2009, dhèwèké akiré wiwit mainaké peran ing filem layar amba pisanan kanggo dhèwèké.[1] Film pisanan mau judhulé "EL BEEH ROMANCY".[1] Film mau iku genre komedi, suksès ing tlatah Mesir lan nagara-nagara Arab liyané.[1]

Ing taun 2010, Dominique lan penyanyi Ali El Dik nyanyi bebarengan.[1] Wong loro mau nyanyèkaké single Natoor kang suksès ing pucuk tangga lagu nganti suwené nem sasi.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o biografi Dominique Hourani diundhuh tanggal 8 Agustus 2011
  2. Dominique Hourani diundhuh tanggal 8 Juli 2011