Dina Basa Ibu Internasional

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Shaheed Minar, utawa monumèn martir, dumunung ing Kampus Universitas Dhaka, Bangladesh, mèngeti pangurbanan basa Bangla ing tanggal 21 Februari 1952

21 Februari dinyatakaké minangka Dina Basa Ibu Internasional déning UNESCO ing tanggal 17 November 1999.

Dina Basa Ibu Internasional asal saka pangakon internasional marang Dina Gerakan Basa sing dipèngeti ing Bangladesh.

Pranala jaba[besut | besut sumber]