Dik Doank

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dik Doank
Dik Doank.jpg
LairRaden Rizki Mulyawan Kertanagara Hayang Denda Kusuma
PakaryanPenyanyi
Pranata Cara
Taun aktif1994 - sapunika
BojoMyrna Yuanita
AnakRatta Billa Baggi, Geddi Jaddi Membummi, lan Putti Kayya Hatti Imanni

Dik Doank ingkang gadhah jeneng dawa Raden Rizki Mulyawan Kertanagara Hayang Denada Kusuma (lair 21 Sèptèmber 1968; umur 51 taun) inggih punika penyanyi, panatacara, lan desainer grafis saking Indonesia.[1][2]

Karier[besut | besut sumber]

Wiwit alitipun Dik Doank sampun gadhah hobi nggambar lan ngarang komik.[1] Hobi punika dipunkembangaken nalika umuripun 15 taun, Dik sampun wiwit ngripta lagu.[1] Karyanipun asring ndhèrèk lomba, nanging dèrèng naté menang.[1] Sasampunipun lulus SMA, Dik sinau ing Institut Kesenian Jakarta (IKJ) jurusan Desain Grafis spesifikasi cover album lan poster.[1] Asil karyanipun Dik saged dipuntingali ing kover kaset albumipun Atiek CB, Chrisye, Broery Pesulima, Nike Ardilla, Ebiet G. Ade, Koes Plus lan AB Three.[1] Sasampunipun dangu nyambut damel ing babagan damel cover album, pungkasanipun Dik Doank saged nembus dhapur rekaman ing taun 1997.[1] Singel Pulang saking album ingkang ingkang sepisanan sampun saged damel namanipun Dik Doank misuwur.[1] Salajengipun Dik damel album malih kanthi irah-irahan "Jangan Takut" kanthi singel hits Pak Posku lan Digoda Waria.[1] Taun 2004, sasampunipun absen kinten-kinten gangsal taun, Dik ngedalaken album ingkang kaping tiga “180 Derajat”. Lirik lagu ing album “180 Derajat” taksih gadhah tema sosial kanthi ukara-ukara ingkang sakedhik nakal ingkang panci dados ciri khasipun Dik Doank.[1] Sanajan sampun ngedalaken tiga album, nanging Dik Doank langkung misuwur amargi dados panatacara.[1] Panjenenganipun naté dados panatacara kanggé adicara giyaran langsung Piala Donya FIFA taun 2002. Sapunika Dik Doank langkung temen ing babagan pendidikan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Dik Doank dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. a b Dik Doank, Jalani Hidup Yang Tak Lagi Berstruktur dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

  • Profil [1] lan pawartos

[2] [3] di KapanLagi.com