Nike Ardilla

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Nike Ardilla
Nike Ardilla
Latar wuri
Jeneng lair Raden Rara Nike Ratnadilla Kusnadi
Lair (1975-12-27)Désèmber 27, 1975
Flag of Indonesia.svg Bandung, Indonésia
Pati Maret 19, 1995(1995-03-19) (umur 19)
Flag of Indonesia.svg Bandung, Indonésia
Jinis Musik blues, rock, metal
Pakaryan penyanyi, aktris, model, supermodel
Taun aktif 1985 - 1995
Parusahan rekaman Musica Studio, RCA Group
Wong tuwa Raden Edi Kusnadi (ayah)
Nining Ningsihrat (ibu)
Situs resmi Nikeardilla.net nikeardilla.webs.com

Raden Rara Nike Ratnadilla Kusnadi utawi Nike Ardilla (dipunlairaken ing Bandung, Jawa Barat, 27 Desember 1975 – surud ing Bandung, Jawa Barat, 19 Maret 1995 kanthi umur 19 taun) inggih punika penyanyi rock Indonésia lan angsal julukan minangka Ratu Rock Indonésia (Queen of Indonésian Rock) utawi lady rocker.[1] Nike tilar donya amargi kacilakan nalika nitih mobil Honda Civic.[1] Kacilakan kasebat nalika ing Jalan RE Martadinata ing Kutha Bandung.[1] Nike Ardilla tilar donya nalika popularitasipun taksih inggil.[1] Nike Ardilla kalebet penyanyi, bintang film, model, bintang iklan.[1] lan seniman paling sukses ing sadaya bidang entertainment. Sanajan sampun tilar donya, Nike Ardilla taksih produktif ngedalaken album, senajan albumipun taksih sami, namung gantos cover mawon.[1] Sadangunipun sejarah entertainment Indonésia ngantos sapunika, namung Nike Ardilla artis ingkang ansal pakurmatan ingkang paling inggil, saben tanggal lair lan sedanipun dipunperingati.[2]

Karier[sunting | besut sumber]

Nike Ardilla lair ing Bandung tanggal 27 Desember 1975 saking pasangan R.Eddy Kusnadi lan Nining Ningsihrat. Wiwit alit sampun miwiti karier kanthi ndherek kathah festival nyanyi ing Bandung, ngantos lajeng bakatipun ketingal déning produser musik Deddy Dores.[3] Taun 1987, ibunipun mbekta Nike Ardilla dhateng Himpunan Artis Penyanyi Musisi Indonésia (HAPMI) asuhanipun Djadjat Paramor.[3] Ing mrika kepanggih kaliyan Deni Kantong guru nyanyinipun, lan Deni Sabrie ingkang salajengipun dados manajeripun. Deni Kantong lan Sabrie nepangaken Nike Ardilla dhateng Dedy Dores.[3]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)[1] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. ^ (id)Peringatan 15 tahun Nike Ardilla dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  3. ^ a b c (id)[2] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala Njawi[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nike_Ardilla&oldid=1051660"