Datus Hilarion Lega

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mgr.
Datus Hilarion Lega
Uskup Manokwari-Sorong
Mgr Hilarion Datus Lega.jpg
GréjaGereja Katolik Roma
KeuskupanManokwari-Sorong
Didhapuk30 Juni 2003
(&&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 taun, &&&&&&&&&&&&0333.&&&&&0333 dina)
SadurungéFranciscus Xaverius Sudartanta Hadisumarta, O.Carm.
Other postsKetua Komisi Komunikasi Sosial KWI (2015–2021)[1]
Orders
Ordination5 Juni 1984[2]
(&&&&&&&&&&&&&035.&&&&&035 taun, &&&&&&&&&&&&0358.&&&&&0358 dina)
Consecration7 September 2003
(&&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 taun, &&&&&&&&&&&&0264.&&&&&0264 dina)
by Franciscus Xaverius Sudartanta Hadisumarta, O. Carm.
Personal details
Jeneng lairDatus Hilarion Lega
Lair (1956-10-21) Oktober 21, 1956 (umur 63)
Indonésia Kupang, Nusa Tenggara Timur, Indonesia
Kabangsan Indonesia
DenominationKatolik Roma
ResidenceKeuskupan Manokwari-Sorong
Sesanti"Nomen Tuum Glorificetur"
(Dimuliakanlah Nama-Mu, bdk. Mzm 113:1)[3]
Coat of armsDatus Hilarion Lega's coat of arms

Mgr. Datus Hilarion Lega (lair ing Kupang, Nusa Tenggara Timur, Indonesia, 21 Oktober 1956; umur 63 taun) yaiku Uskup ing Keuskupan Manokwari-Sorong sing kadhapuk awit tanggal 30 Juni 2003 tumeka saiki.

Pakaryan[besut | besut sumber]

Mgr. Datus Hilarion Lega ditahbisaké minangka imam diosesan ing Keuskupan Ruteng tanggal 5 Juni 1984. Sabanjuré, dhèwèké kadhapuk minangka uskup Manokwari-Sorong tanggal 30 Juni 2003. Lega katahbisake ing tanggal 7 Sèptèmber 2003 déning Mgr. Franciscus Xaverius Sudartanta Hadisumarta, O.Carm. kairing Uskup Agung Jakarta, Kardinal Julius Darmaatmadja, S.J. dan Uskup Agung Merauke, Jacobus Duivenvoorde, M.S.C.

Mgr. Datus uga ngayahi jejibahan minangka Uskup Panahbis Pangiring kanggo Mgr. Hubertus Leteng nalika katahbisaké minangka uskup ing Uskup Ruteng tanggal 14 April 2010.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala luar[besut | besut sumber]