Daihatsu Gran Max

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Daihatsu Gran Max

Daihatsu Gran Max ya iku mobil saka pabrikan PT. Astra Daihatsu Motor kanggo minibus ing Indonésia.[1] Daihatsu wiwit dikenalké ing Indonésia nalika taun 2007 kanggo nggantekaké Daihatsu Zebra.[1]

Gran Max nggunakaké mesin-mesin kang wis diuji ing donyaning otomotif.[1] Daihatsu Gran Max minibus lan pick up duwé loro pilihan mesin bènsin, ya iku K3-DE 1.300cc DOHC kang duwé pendingin banyu (kanthi tenaga maks 88 PS/ 6000 rpm) lan KSZ-VE 1.500cc DOHC VVT-i (tenaga maks. 97 PS/6000 rpm).[1] Kanggo versi blind van, mung digawé kanthi mesin 1300cc.[1]

Miturut asil tès internal, Gran Max bisa minangka ngliwati banjir kang dhuwuré 60 cm.[1] Gran Max dirancang kanthi nggatekaké efisiensi mligi bahan bakar lan béya kanggo ngrumat mobil kang murah saéngga bisa ngirit ing babagan dhuwit.[1] Lumrahé Daihatsu Gran Max dianggo bisnis utawa usaha.[1]

Ing pérangan èksterior ana owah-owahan ing wangun lawangé.[1] Yèn sadurungé nganggo lawang pérangan mburi kang dibuka kanthi arah nyamping utawa ayun, saiki dibuka kanthi arah mendhuwur utawa kanthi cara diangkat.[1] Daihatsu ngarani iki kanthi jeneng front facing.[1] Lawang pérangan mburi iki lumrahé dianggo ing mobil kanthi modhèl hatchback lan SUV.[1]

Gran Max dièkspor ing Jepang kanthi jeneng Toyota Town Ace lan Modelista kanggo varian minibus lan Toyota Lite Ace kanggo varian pikap.[1]

Cacahe kang didol Gran Max[besut | besut sumber]

Ing Indonésia, cacahé Gran Max kang bisa didol saben tauné ya iku:

  • 2008: ~ 23.400 unit [2]
  • 2009: 16.325 unit [2]
  • 2010: 28.979 unit [2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m daihatsu.co.id(dipunundhuh tanggal 3 Agustus 20110
  2. ^ a b c oto.detik.com(dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)