Curau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Summer festival in Curau, Germany, 1995 I.jpg

Curau ( Portuguese pronunciation: [kuɾaw] ) iku salah sawijining jinis olahan saka Brasil manis puding dessert digawe saka jus dipencet saka jagung , masak karo susu lan gula .

Tembung curau biasane digunakake ing negara-negara kidul kayata São Paulo, Mato Grosso lan Mato Grosso do Sul . Uga diarani corá ( pronounced [koˈɾa] ) ing Minas Gerais, papa-de-milho [ˈPapɐdʒiˈmiʎu] "bubur jagung" ing Rio de Janeiro, lan canjica [kɐ̃ˈʒikɐ] ing sisih lor Brasil (wilayah Timur Laut lan Lor).