Cornelis van der Lijn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cornelis van der Lijn

Cornelis van der Lijn (Alkmaar, 1608 - idem, 1668), iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 10. Dhèwèké maréntah antara taun 16451650.

Van der Lijn déning wong Jawa diwènèhi parab "sang Kapten Dhuwur", amarga wongé dhuwur.

Sawisé masa tugasé entèk, dhèwèké mulih menyang kutha kalairané; Alkmaar. Ana ing kana dhèwèké dadi walikutha nganti tilar donya taun 1668.

Uga delengen[besut | besut sumber]


Jabatan pamaréntahan
Didhisiki déning:
Antonio van Diemen
{{{jabatan}}}
1645-1650
Diganti déning:
Carel Reyniersz.
Didhisiki déning:
Jonker Floris van Teylingen
{{{jabatan}}}
1668
Diganti déning:
Steenhuys