Colin Powell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
General
 Colin Luther Powell
KCB MSC
Colin Powell

Mangsa jabatan
20 Januari 2001 – 26 Januari 2005
Presiden George W. Bush
Deputi Richard Armitage
Sadurungé Madeleine Albright
Pengganti Condoleezza Rice

Masa jabatan
1 Oktober 1989 – 30 September 1993
Presiden George H. W. Bush
Bill Clinton
Deputi Robert T. Herres (1989)
David E. Jeremiah (1989-1993)
Sadurungé William J. Crowe
Pengganti David E. Jeremiah

Mangsa jabatan
23 November 1987 – 20 Januari 1989
Presiden Ronald Reagan
Deputi John Negroponte
Sadurungé Frank Carlucci
Pengganti Brent Scowcroft

Lahir (1937-04-05) 5 April 1937 (umur 80)
New York City, New York, U.S.A.
Partai politik Republican
Suami/Istri Alma Vivian Johnson Powell
Almamater City College of New York
Universitas George Washington
Profesi Tentara
Statesman
Agama Episkopal

Colin Luther Powell (dipunwaos Ko-lin, lair ing New York City, New York, U.S.A., 5 April 1937; umur 80 taun) punika Mentri Luar Negri AS kaping-65 ingkang dipunlantik tanggal 20 Januari 2001. Panjenenganipun dipunnominasiaken déning George W. Bush tanggal 16 Dhésèmber 2000 lan dipunpilih kanthi mutlak déning Senat AS. Pangunduran dhirinipun dipuntampi Présidhèn tanggal 12 November 2004 (sadèrèngèipun dipunwiwiti masa bakti Bush ingkang kaping kalih), nanging Powell taksih terus njabat dumugi panggantosipun, Condoleezza Rice dipuntetepaken déning Senat AS tanggal 26 Januari 2005. Powell ugi naté njabat minangka Penasehat Keamanan Nasional AS (1987-89) lan Ketua Umum Pemimpin Staf AS (1989-93).


Didhisiki déning:
Frank Carlucci
{{{jabatan}}}
1987–1989
Diganti déning:
Brent Scowcroft
Didhisiki déning:
William J. Crowe
{{{jabatan}}}
1989–1993
Diganti déning:
David E. Jeremiah
Didhisiki déning:
Madeleine Albright
{{{jabatan}}}
2001–2005
Diganti déning:
Condoleezza Rice