Chrisye (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chrisye
DisutradaraniRizal Mantovani
DibintangiVino G. Bastian
Velove Vexia
Perusahaan
prodhuksi
Tanggal metu
September 2017
Suwéné
menit
Nagara Indonésia

Chrisye inggih punika filem biopik saking Indonésia taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Rizal Mantovani ingkang ngangkat lelakon gesangipun penyanyi saking Indonésia, Chrisye.[1] Ing filem punika Vino Bastian kadhapuk maragani minangka Chrisye.[2] Pandamelan filem Chrisye katindakaken ing wiwitan taun 2017.[3]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Chrisye punika filem Indonésia ingkang nyariyosaken lelakon gesangipun penyanyi Chrisye, nyariyosaken kiprahipun ing jagat kagunan, awit taksih nèm, ingkang tuhu nlateni ngupadi, ngabekti lan lelabetan kanggé musik Indonésia, sinaosa kang rama nyuwun supados piyambakipun dados insinyur kemawon. Mèndel-mèndel, Chrisye tansah ngangsu kawruh lan gladhèn, ingkang pungkasanipun, saget nyembadani bilih piyambakipun saèstu tresna dhumateng jagat kagunan, kanthi ngripta lagu Aku Cinta Dia ingkang tuhu misuwur lan laris.

Chrisye lajeng sesémahan kaliyan Gusti Firoza Damayanti Noor utawi misuwur kanthi asma Damayanti Noor, lan salajengipun, pamanggih dhumateng pagesangan éwah. Chrisye naté késah dhumateng Banjar saperlu meguru, lan pangulandara punika ingkang dados salah satunggalipun pérangan cariyos ing filem.

Ingkang maragani [4][besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Film 'Chrisye' Angkat Sisi Romantis Seorang Musisi Hebat". okezone.com. Dijupuk 21 September 2016. 
  2. "Setelah Kasino, Vino G. Bastian Perankan Chrisye". cumicumi.com. Dijupuk 21 September 2016. 
  3. "Perankan Sosok Legendaris, Vino Bastian Kaget Jadi Aktor Utama Film 'Chrisye'". wowkeren.com. Dijupuk 21 September 2016. 
  4. "Film Chrisye dan Pemerannya, Semoga!". http://urbannewsid.com. Dijupuk 15 Mèi 2017.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung); Pranala njaba ing |publisher= (pitulung)