Christine Lagarde

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Christine Lagarde
Lagarde.jpg
Direktur Dana Moneter Internasional
Taking office
5 Juli 2011
Wakil John Lipsky
Nggantèni John Lipsky (Penjabat)
Menteri Keuangan
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
19 Juni 2007
Wasir François Fillon
Kadhisiki Jean-Louis Borloo
Kagantèni dèrèng wonten
Menteri Pertanian
Lungguh
18 Mèi 2007 – 19 Juni 2007
Wasir François Fillon
Kadhisiki Dominique Bussereau
Kagantèni Michel Barnier
Menteri Perdagangan lan Perindustrian
Lungguh
31 Mèi 2005 – 18 Mèi 2007
Wasir Dominique de Villepin
Kadhisiki Christian Jacob
Kagantèni Jabatan dibusakake
Rerincèn priangga
Lair (1956-01-01) 1 Januari 1956 (umur 61)
Paris, Prancis
Parté pulitik Uni Gerakan Rakyat
Almamater Universitas Paris Barat Nanterre La Défense
Institut Ilmu Pulitik, Aix-en-Provence
Agama Katulik Roma

Christine Madeleine Odette Lagarde (lair 1 Januari 1956; umur 61 taun) [1] sapunika panjenenganipun dados mentri kauangan, mentri urusan ékonomi, lan perindhustrian Perancis. Sapunika Lagarde ugi dados dhirektur kapilih Dana Moneter Internasional. Panjenenganipun nembé badhé njabat kalungguhan punika mangke tanggal 5 Juli 2011. Lagarde dipunangkat mentri keuangan déning présidhèn Perancis, Nicolas Sarkozy ing sasi Juni 2007. Saderengipun Lagarde dados mentri pertanian Perancis lan mentri perdagangan wekdal pamaréntahanipun Dominique de Villepin. Lagarde dados tiyang èstri ingkang wiwitan dados mentri urusan ékonomi wonten ing golongan ékonomi G8, ugi dados tiyang èstri pertama ingkang dados pandheganipun IMF.[2] Lagarde dados tiyang èstri ingkang pertama ingkang njabat dhirektur salah satunggalipun perusahaan konsultan hukum internasional Baker & McKenzie.[3] 16 November 2009 The Financial Times milih Migarde minangka mentri keuangan paling saé wonten ing nagari-nagari ingkang ngagem mata uang Euro. Panjenenganipun ugi mlebet urutan kaping 17 tiyang èstri ingkang paling gadhah prabawa ing donya miturut majalah Forbes.[4] Tanggal 28 Juni 2011, panjenenganipun dipunparingi amanah minangka dhirektur kepala Dana Moneter Internasional, ingkang gadhah wekdal kalungguhan sadangunipun gangsal taun, kalungguhan punika dipunwwiwiti tanggal 5 Juli 2011 lan panjenenganipun minangka gantosipun Dominique Strauss-Kahn ingkang sampun lengser. [4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Le Nouvel Economiste dipunundhuh tanggal 27 Juni 2011)
  2. ^ IMF Executive Board Selects Christine Lagarde as Managing Director dipunundhuh tanggal 28 Juni 2011)
  3. ^ Financial Times dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  4. ^ a b « The 100 Most Powerful Women » dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]