Christine Lagarde

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Christine Lagarde
Lagarde.jpg
Direktur Dana Moneter Internasional
Taking office
5 Juli 2011
Wakil John Lipsky
Nggantèni John Lipsky (Penjabat)
Menteri Keuangan
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
19 Juni 2007
Wasir François Fillon
Kadhisiki Jean-Louis Borloo
Kagantèni dereng wonten
Menteri Pertanian
Lungguh
18 Mei 2007 – 19 Juni 2007
Wasir François Fillon
Kadhisiki Dominique Bussereau
Kagantèni Michel Barnier
Menteri Perdagangan lan Perindustrian
Lungguh
31 Mei 2005 – 18 Mei 2007
Wasir Dominique de Villepin
Kadhisiki Christian Jacob
Kagantèni Jabatan dibusakake
Rerincèn priangga
Lair (1956-01-01) 1 Januari 1956 (umur 60)
Paris, Perancis
Parté pulitik Uni Gerakan Rakyat
Almamater Universitas Paris Barat Nanterre La Défense
Institut Ilmu Pulitik, Aix-en-Provence
Agama Katolik Roma

Christine Madeleine Odette Lagarde (lair 1 Januari 1956; umur 60 taun) [1] sapunika panjenenganipun dados mentri kauangan, mentri urusan ékonomi, lan perindhustrian Perancis. Sapunika Lagarde ugi dados dhirektur kapilih Dana Moneter Internasional. Panjenenganipun nembe badhe njabat jabatan punika mangke tanggal 5 Juli 2011. Lagarde dipunangkat mentri keuangan déning presiden Perancis, Nicolas Sarkozy ing sasi Juni 2007. Saderengipun Lagarde dados mentri pertanian Perancis lan mentri perdagangan wekdal pamerintahanipun Dominique de Villepin. Lagarde dados tiyang estri ingkang wiwitan dados mentri urusan ékonomi wonten ing klompok ékonomi G8, ugi dados tiyang estri pertama ingkang dados pandheganipun IMF.[2] Lagarde dados tiyang estri ingkang pertama ingkang njabat dhirektur salah satunggalipun perusahaan konsultan hukum internasional Baker & McKenzie.[3] 16 November 2009 The Financial Times milih Migarde minangka mentri keuangan paling sae wonten ing negari-negari ingkang ngagem mata uang Euro. Panjenenganipun ugi mlebet urutan kaping-17 tiyang estri ingkang paling nggadhahi prabawa ing donya miturut majalah Forbes.[4] Tanggal 28 Juni 2011, panjenenganipun dipunparingi amanah minangka dhirektur kepala Dana Moneter Internasional, ingkang nggadhahi wekdal jabatan sadangunipun gangsal taun, jabatan punika dipunwwiwiti tanggal 5 Juli 2011 lan panjenenganipun minangka gantosipun Dominique Strauss-Kahn ingkang sampun lengser. [4]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)Le Nouvel Economiste dipunundhuh tanggal 27 Juni 2011)
  2. ^ (en)IMF Executive Board Selects Christine Lagarde as Managing Director dipunundhuh tanggal 28 Juni 2011)
  3. ^ (en)Financial Times dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  4. ^ a b (en)« The 100 Most Powerful Women » dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]