Christine Lagarde

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Christine Lagarde
Lagarde.jpg
Direktur Dana Moneter Internasional
Wiwit linggih
5 Juli 2011
Wakil John Lipsky
Succeeding John Lipsky (Penjabat)
Mantri Keuangan
Wiwit linggih
19 Juni 2007
Mahamantri François Fillon
Kang ndhisiki Jean-Louis Borloo
Kang nggantèni dèrèng wonten
Mantri Pertanian
Linggih
18 Mèi 2007 – 19 Juni 2007
Mahamantri François Fillon
Kang ndhisiki Dominique Bussereau
Kang nggantèni Michel Barnier
Mantri Perdagangan lan Perindustrian
Linggih
31 Mèi 2005 – 18 Mèi 2007
Mahamantri Dominique de Villepin
Kang ndhisiki Christian Jacob
Kang nggantèni Jabatan dibusakake
Rerincèn dhiri
Lair (1956-01-01) 1 Januari 1956 (umur 62)
Paris, Prancis
Parté pulitik Uni Gerakan Rakyat
Almamater Universitas Paris Barat Nanterre La Défense
Institut Ilmu Pulitik, Aix-en-Provence
Agama Katulik Roma

Christine Madeleine Odette Lagarde (lair 1 Januari 1956; umur 62 taun) [1] sapunika panjenenganipun dados mantri kauangan, mantri urusan ékonomi, lan perindhustrian Perancis. Sapunika Lagarde ugi dados dhirektur kapilih Dana Moneter Internasional. Panjenenganipun nembé badhé njabat kalungguhan punika mangke tanggal 5 Juli 2011. Lagarde dipunangkat mantri keuangan déning présidhèn Perancis, Nicolas Sarkozy ing sasi Juni 2007. Saderengipun Lagarde dados mantri pertanian Perancis lan mantri perdagangan wekdal pamaréntahanipun Dominique de Villepin. Lagarde dados tiyang èstri ingkang wiwitan dados mantri urusan ékonomi wonten ing golongan ékonomi G8, ugi dados tiyang èstri pertama ingkang dados pandheganipun IMF.[2] Lagarde dados tiyang èstri ingkang pertama ingkang njabat dhirektur salah satunggalipun perusahaan konsultan hukum internasional Baker & McKenzie.[3] 16 November 2009 The Financial Times milih Migarde minangka mantri keuangan paling saé wonten ing nagari-nagari ingkang ngagem mata uang Euro. Panjenenganipun ugi mlebet urutan kaping 17 tiyang èstri ingkang paling gadhah prabawa ing donya miturut majalah Forbes.[4] Tanggal 28 Juni 2011, panjenenganipun dipunparingi amanah minangka dhirektur kepala Dana Moneter Internasional, ingkang gadhah wekdal kalungguhan sadangunipun gangsal taun, kalungguhan punika dipunwwiwiti tanggal 5 Juli 2011 lan panjenenganipun minangka gantosipun Dominique Strauss-Kahn ingkang sampun lengser. [4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Le Nouvel Economiste dipunundhuh tanggal 27 Juni 2011)
  2. IMF Executive Board Selects Christine Lagarde as Managing Director dipunundhuh tanggal 28 Juni 2011)
  3. Financial Times dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  4. a b « The 100 Most Powerful Women » dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]