Chow Yun Fat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Chow Yun-fat
Chow Yun Fat for wiki.jpg
Chow Yun-fat, 2008
Jeneng Cina 周潤發 (Tradhisional)
Jeneng Cina 周润发 (Prasaja)
Pinyin Zhōu Rùnfā (Mandarin)
Jyutping Zau1 Jeon6faat3 (Kanton)
Leluhur Kaiping, Guangdong [1]
Pakaryan Actor
Taun aktif 1974–present
Jeneng pasangan Candice Yu (1983-1983)
Jasmine Chan (1986-present)

Chow Yun Fat (Traditional Chinese: 周潤發; Simplified Chinese: 周润发; pinyin: Zhōu Rùnfā) (lair ing Pulau Lamma, Hong Kong, 18 Mèi 1955; umur 62 taun) dhèwèké iku aktor lan penyanyi saka Hong Kong, dikenal suwijining aktor filem berbakat. [2] nyusul suksesé kanca-kancané, kaya Bruce Lee, Jackie Chan, Jet Li, Zhang Ziyi lan Michelle Yeoh.[2] Chow ya iku salah sijiné bintang Hong Kong kang kondhang ning donya, ananging, béda karo kanca-kancané, Chow dudu aktor bela-diri kaya kanca-kancané.[2]

Priya kang tau menangaké panghargaan dadi Aktor paling apik Hong Kong kaping telu lan kaping pindho dadi Aktor paling apik Taiwan iku, ngawiti debut liwat filem serial THE (SHANGHAI) BUND (1980).[2] Serial TV paling kondhang kang nyeritakaké gangster Shanghai kang lagi berkuasa lan kalah ing 1930-an iki dadi salah sijiné sebab kang bisa gawé Chow Yun Fat dadi superstar.[2]

Ning Akting kang sukses liyané, ning filem A BETTER TOMORROW (1986) dhèwèké meranaké Mark Lee, lan ing filem liyané dadi Chow ning filem CITY ON FIRE (1987), banjur dadi Ah Long Yeung ning filem ALL ABOUT AH LONG (1989), banjur dadi Li Mu Bai ning filem CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON (2000), banjur dadi Emperor Ping ning CURSE OF THE GOLDEN FLOWER (2006) lan akir ya iku perané ning Captain Sao Feng dalam filem PIRATES OF THE CARIBBEAN: AT WORLD'S END (2007).[2]

Chow wis nikah kaping pindho, bojo kapisané ya iku Candice Yu kang ora tahan hingga akhire pisah lan cerai ing usia enem sasi perkawinané taun 1983.[2] banjur nikah manèh karo manajer perusahaan, Jasmine Chow, taun 1986.[2]

Ning taun 2011, dhèwèké meluni ajang Asian Film awards, bebarengan karo Sammo Hung, Tony Leung lan Zhang Ziyi. [3]

filemografi[2][besut | besut sumber]

  • A BETTER TOMORROW (1986)
  • CITY ON FIRE (1987),
  • ALL ABOUT AH LONG (1989),
  • CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON (2000),
  • CURSE OF THE GOLDEN FLOWER (2006)
  • PIRATES OF THE CARIBBEAN: AT WORLD'S END (2007)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "我是开平波罗人 你是乡音很正宗". Jmnews.com.cn. Dijupuk 2010-09-23. 
  2. ^ a b c d e f g h i Biografi Chow Yun-Fat dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  3. ^ 'MADAME X' Sukses di Luar Negeri, Aming Go International? dipununduh tanggal 14 Agustus 2011