Chow Yun Fat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Chow Yun-fat
Chow Yun Fat for wiki.jpg
Chow Yun-fat, 2008
Jeneng Cina 周潤發 (Tradhisional)
Jeneng Cina 周润发 (Prasaja)
Pinyin Zhōu Rùnfā (Mandarin)
Jyutping Zau1 Jeon6faat3 (Kanton)
Leluhur Kaiping, Guangdong [1]
Pakaryan Actor
Taun aktif 1974–present
Jeneng pasangan Candice Yu (1983-1983)
Jasmine Chan (1986-present)

Chow Yun Fat (Traditional Chinese: 周潤發; Simplified Chinese: 周润发; pinyin: Zhōu Rùnfā) (lair ing Pulau Lamma, Hong Kong, 18 Mei 1955; umur 58 taun) dheweké kuwi aktor lan penyanyi saka Hong Kong, dikenal suwijining aktor film berbakat. [2] nyusul suksesé kanca-kancané, kaya Bruce Lee, Jackie Chan, Jet Li, Zhang Ziyi lan Michelle Yeoh.[2] Chow yaiku salah sijiné bintang Hong Kong kang kondhang ning donya, ananging, beda karo kanca-kancané, Chow dudu aktor bela-diri kaya kanca-kancané.[2]

Priya kang tau menangaké panghargaan dadi Aktor paling apik Hong Kong kaping telu lan kaping pindho dadi Aktor paling apik Taiwan iku, ngawiti debut liwat film serial THE (SHANGHAI) BUND (1980).[2] Serial TV paling kondhang kang nyeritakaké gangster Shanghai kang lagi berkuasa lan kalah ing 1930-an iki dadi salah sijiné sebab kang bisa gawe Chow Yun Fat dadi superstar.[2]

Ning Akting kang sukses liyané, ning film A BETTER TOMORROW (1986) dheweké meranaké Mark Lee, lan ing film liyané dadi Chow ning film CITY ON FIRE (1987), banjur dadi Ah Long Yeung ning film ALL ABOUT AH LONG (1989), banjur dadi Li Mu Bai ning film CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON (2000), banjur dadi Emperor Ping ning CURSE OF THE GOLDEN FLOWER (2006) lan akir yaiku perané ning Captain Sao Feng dalam film PIRATES OF THE CARIBBEAN: AT WORLD'S END (2007).[2]

Chow wis nikah kaping pindho, bojo kapisané yaiku Candice Yu kang ora tahan hingga akhire pisah lan cerai ing usia enem sasi perkawinané taun 1983.[2] banjur nikah maneh karo manajer perusahaan, Jasmine Chow, taun 1986.[2]

Ning taun 2011, dheweké meluni ajang Asian Film awards, bebarengan karo Sammo Hung, Tony Leung lan Zhang Ziyi. [3]

filmografi[2][sunting | sunting sumber]

  • A BETTER TOMORROW (1986)
  • CITY ON FIRE (1987),
  • ALL ABOUT AH LONG (1989),
  • CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON (2000),
  • CURSE OF THE GOLDEN FLOWER (2006)
  • PIRATES OF THE CARIBBEAN: AT WORLD'S END (2007)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "我是开平波罗人 你是乡音很正宗". Jmnews.com.cn. http://www.jmnews.com.cn/c/2010/04/16/10/c_1074397.shtml. Retrieved 2010-09-23.
  2. ^ a b c d e f g h i (id)Biografi Chow Yun-Fatdipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  3. ^ (id)'MADAME X' Sukses di Luar Negeri, Aming Go International?dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chow_Yun_Fat&oldid=831980"