Zhang Ziyi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ziyi Zhang
Zhang Ziyi Cannes.jpg
Jeneng Cina 章子怡
Pinyin Zhāng Zǐyí (Mandarin)
Asal People's Republic of China
Lair 9 Februari 1979 (umur 35)
22px|border Beijing, China
Pakaryan Aktris
Taun aktif 1996-saiki
Situs resmi www.helloziyi.com

Zhang Ziyi (章子怡; pinyin: Zhāng Zǐyí); lair ing Beijing, 9 Februari 1979; umur 35 taun) kuwi aktris saka Tiongkok kang menangaké BAFTA lan Golden Globe, dheweké miwiti kariré ning Hollywood.[1] Kualitas akting-aktingé ning film kang sasuwené iki dibintangi bisa sukses ning donya. [1] Salah sijiné aktingé kang sukses yakuwi aktingé nalika mainaké peran dadi Sha-Long ning film CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON, film kang diputer nalika taun 2000.[1]

Ning taun 1996, debut filmé kang diwenehi judul TOUCHING STARLIGHT.[1] film kang ddiproduksi dening stasiun TV karo banda kang ora akeh.[1] Sawisé kuwi, ning umur kaping 19 taun tepaté ning taun 1999, Zhang olih tawaran saka sutradara Zhang Yimou, kanggo mbintangi film THE ROAD HOME, film kang akiré menangaké Silver Bear Award 2000 ning Berlin Film Festival. [1]

Kasuksesané tambah dadi perhitungan nalka dheweké mbintangi film kaping teluné , CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON, film kang dirilis nalika taun 2000 kuwi bisa nggondol panghargaan The Independent Spirit's Best Supporting Actress Award lan the Toronto Film Critics' Best Supporting Actress Award. [1] Ora namung kuwi, film kasebut uga bisa menangaké Golden Globe Awards ning taun 2006 lan BAFTA Awards nin taun 2001.[1]

Ziyi akiré hijrah maring dinya film Hollywood, lan film kaping pisanané kuwi judulé RUSH HOUR 2, dheweké mbintangi filmkasebut bebarengan karo aktor kondhang Jackie Chan. [1]

Nyusul, film-filmé kang wis sukses sadhurungé, kayata film HERO 2002, PURPLE BUTTERFLY (2003) lan MEMOIRS OF A GEISHA (2005). [1] Film-filmé kang paling akir uga bisa diomong sukses sawisé bisa mlebu ning nominasi BAFTA Awards kanggo kategori best aktris.[1]

Ning taun 2010, Zhang Ziyi karo Aaron Kwok mainaké peran bebarengan ning film kang judulé THE ERA OF MAGIC.[2] Ning film kasebut, dheweké bakal dipasangaké karo Aaron Kwok kanggo meranaké pasangan kang kena lelara AIDS.[2] Film kang diarahaké dening sutradara Gu Changwei iki diadaptasi saka novel kang nyaritakaké kisah asmara kang tragis, babagan wong loro kang kena lelara AIDS.[2] Nyaritakaké babagan Kwok kang meranaké guru SD kang dipindahaké maring desa, dheweké anduweni lelara AIDS lan ketemu karo wanita kang uga pasien AIDS.[2]

Ziyi diarepaké dening sutradarané supaya film kang bakal dirilis iki bakal sukses maring box office amarga katenarané Ziyi.[2] Kang dadi bintang film ning film iki saliyané Ziyi yakuwi, Pu Cunxin, Cai Guoqing, Li Xuejian lan Li Danyang, kabeh bintang mau dadi ambassador kampanye anti-AIDS.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)Biografi Zhang Ziyi dipununduh tanggal 17 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f (id)berita Zhang Ziyi dipununduh tanggal 17 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zhang_Ziyi&oldid=831954"