Chintami Atmanegara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chintami Atmanagara
Gambar:Chintami Atmanagara.jpg
Lair Chintami Atmanagara
Pakaryan aktris
Taun aktif 1983-sekarang
Bojo Oddie Agam (1988-1992)
Bayu Maruto (2000-sekarang)
Anak Dio Alif Utama (dari Oddie Agam)

Chintami Atmanagara (lair ing Bonn, Jerman, 14 Juni 1962; umur 57 taun).[1] Chintami Atmanagara ya iku penyanyi lan juru main filem.[1] Saliyané iki Chintami uga bintang sinétron kang duwé kebangsaan saka Indonésia.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Chintami Atmanagara miwiti kariré kanthi main filem kang judhululé Tempatmu di Sisiku nalika taun 1979.[1] Ing filem iki Chintami langsung dadi pemeran pembantu utama.[1] Film iki digawé kanthi arahan Jopie Burnama.[1] Saliyané iku Chintami uga kerep dadi modhél ing gambar-gambar tanggalan lan modhél iklan.[1]

Sawisé sukses dadi juru main filem lan modhél, adhik saka aktris Minati Atmanagara iki banjur ngembangaké karire kanthi nyanyi.[1] Nalika taun 1982 Chintami nggawé album.[1] Album iki digawé bareng karo JK Record.[1] Album iki judhulé Cintaku Cintamu.[1] Album liyané kang digawé Chintami ya iku album kang judhulé Nyanyian Hati Album iki digawé taun 1992, saka album iki Chintami éntuk penghargaan dadi Artis Interprestasi paling apik ing Video Musik Indonésia nalika taun 1994.[1]

Chintami tau nikah karo Oddie Agam nalika tanggal 10 Dhésèmber 1988.[1] Nanging Chintami lan Oddie banjur cerai nalika sasi September 1992.[1] Saka perkawinan iki, Chintami nduwé anak kang jenengé Dio Alif Utama.[1] Dio Alif Utama lair nalika tanggal 7 Oktober 1989.[1] Taun 2000, Tami banjur nikah manéh karo wong lanang kang jenengé Bayu Maruto.[1]

Ora mung nyanyi lan main sinétron, Chintami uga nduwé sanggar senam Pesona Tiga Dara lan Prima ing bilangan Kebayoran Baru, Jakarta Selatan,.[1] Chintami ngurusi sanggar senam iki bareng karo mbakyuné ya iku Minati Atmanagara.[1] Tami uga dadi [[Public Relation Malibu Studio.[1]

Rumah tangga Tami ana masalah nalika April 2009.[2] Bojoné dikabaraké duwé wong wédok liya kang dadi kancané dhéwé ya iku Yuni.[2] Nanging Tami lan Bayu padha-padha ora ngakoni.[2] Nanging iki kabukten nalika tanggal 13 Mèi 2009, Tami ngajokaké gugat cerai lumantar Pengadilan Agama Jakarta Selatan.[2]

Album[besut | besut sumber]

Album kang dibintangi Chintami Atmanagara.[1]

  • Cintaku Cintamu (1982)
  • Ku Jatuh Hati (1983)
  • Duri Dalam Dada (1984)
  • Mana Kasih Sayang (1984)
  • Sayangi Daku (1986)
  • Tak Ingin Berpisah (1986)
  • Dari Ujung Rambut Ke Ujung Hati (1989)
  • Nyanyian Hati (1992)
  • Biar Sepi Bernyanyi (1996)
  • Pop Kreatif
  • Album Nostalgia
  • Bintang Dan Bintang (2002)

Film[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Chintami Atmanagara.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Chintami Atmanagara.[1]

  • Permata Hati
  • Selalu Untuk Selamanya
  • Kulawarga Miring
  • Kreteg Emas
  • Lobi-lobi
  • Kupu-Kupu Kertas
  • Wanita Kedua
  • Hidayah
  • Anak Mami Jatuh Cinta
  • Sketsa Cinta (FTV)
  • Namaku Safina
  • Roman Picisan
  • Get Married the Series

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang dibuntangi Chintami Atmanagara.[1]

  • Cosmos,
  • Fuji Film,
  • Hazeline Snow
  • Cairan Mama Lemon
  • Ultrasyn
  • Mi Chintami

Presenter[besut | besut sumber]

Acara kang kabawah Chintami Atmanagara.[1]

  • Klasik & Hit's (2000-2001) (ANTV)

Penghargaan[besut | besut sumber]

Penghargaan kang ditampa Chintami Atmanagara.

  • Artis Interpretasi Terbaik pada Video Musik Indonésia 19994.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 13 Juli 2011)
  2. a b c d celebrity.okezone.com(dipununhuh tanggal 13 Juli 2011)