Chile relleno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chile relleno
Chile Rellenos.jpg
Chiles rellenos
AjanganEntrée
Panggonan asalMexico
Hawa ajanganHot
Woworan pokokPoblano pepper, egg, cheese
VariasiNew Mexico chile, pasilla, meat
Buku masakan: Chile relleno  Médhia: Chile relleno

The chile relleno ( pangucap cara Spanyol: [ˈtʃile reˈʎeno], secara harfiah "boneka chile ") [1] minangka sajian ing masakan Meksiko sing asale ing kutha Puebla . Ing taun 1858 diterangake minangka "lada cabai ijo sing diiseni daging cincang lan dilapisi endhog".

Mrica sing paling umum digunakake yaiku mrica poblano Puebla, sanajan cabai, pasilla, utawa uga mrica jalapeño New Mexico uga populer. Biasane diisi karo keju sing ilang, kayata queso Chihuahua utawa queso Oaxaca utawa karo daging picadillo sing digawe saka daging babi, kismis lan kacang sing dicincang, dibumboni canella; dijamin ing putih endhog antuk giliran, mung jagung Masa glepung lan goreng, utawa tanpa antuk giliran ing kabeh. [2] [3] Sanajan asring disajekake ing saos tomat, saos bisa beda-beda.

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Velázquez de la Cadena, Mariano (1858). A dictionary of the Spanish and English languages. New York, New York: D. Appleton & Company. p. 96 – via Google Books.
  2. Bayless, Rick; Brownson, JeanMarie; Bayless, Deann Groen (2000). Mexico One Plate at a Time. Simon & Schuster. pp. 194–195. ISBN 9780684841861 – via Google Books.
  3. Kenyon, Chelsie (2012-04-10). "How to Make Chile Rellenos". About.com. Dibukak ing 2013-01-07.