Cecilia Cheung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cecilia Cheung
CeciliaCheung MadameTussauds.jpg
A wax sculpture of Cheung.
Jeneng Cina 張栢芝 (Tradhisional)
Jeneng Cina 张栢芝 (Prasaja)
Pinyin Zhāng Bǎizhī (Mandarin)
Jyutping Ceong1 Paak3 Zi1 (Kanton)
Asal Hong Kong
Pakaryan Actress, singer
Genre Cantopop
Jeneng pasangan Nicholas Tse (m. 2006)
Anak Lucas Tse (b. 2007)
Quintus Tse (b. 2010)

Cecilia Cheung (lair ing Hongkong, China, 24 Juni 1980; umur 39 taun) dhèwèké aktris saka Hongkong, Debut aktingé diwiwiti ning taun 1999 nalika mainaké peran ning filem kang judhulé, THE KING OF COMEDY, filem mau araha saka sutradara Stephen Chow.[1]

Ora namung ning donya filem, kariré déning Cecilia, diawali nalika dhèwèké dadi pembantu make up artis ning acara fashion, dhèwèké olih tawaran kanggo mainaké peran ning iklan produk lemon tea.[1] Sawisé mbintangi iklan, dhèwèké nembé mbintangi filem layar lebar.[1] Nyusul sawisé iku, dhèwèké wiwit mbintangi filem-filem kang kondhang kaya ta filem kang judhulé FLY ME TO POLARIS, dirilis ning taun 1999, TOKYO RAIDERS, dirilis ning taun 2000, SHAOLIN SOCCER dirilis ning taun 2001, THE WHITE DRAGON, dirilis ning taun 2004, ONE NIGHT IN MONGKOK dirilis ning taun 2004, THE PROMISE ning taun 2005 lan filem kang dijuduli HIMALAYA SINGH dirilis ning taun 2005.[1]

Ning kariré nalika ddai penyanyi, dhèwèké wiwit ngerilis puluwan album awit taun 1999 nganti taun 2005, ning taun 1999 dhèwèké ngerillis album kang dijuduli Any Weather, ning taun kang padha, dhèwèké ngerilis album kang dijuduli Destination, ning taun 2000 dhèwèké ngerilis album 903 California Red Concert, album kang judhulé, A Brand New Me, lan ning taun iku uga dhèwèké ngerilis album kang judhulé Cecilia Cheung, ning taun 2001 dhèwèké ngerilis album kang judhulé Party All the Time, ning taun 2001 uga dhèwèké ngerilis album Party All the Time, taun 2002 dhèwèké ngerilis album Shaolin Soccer, Colour of Lip lan ning taun 2005 C1.[1] babagan kauripan pribadiné, Cecilia nikah karo aktor Nicholas Tse, lan dianugrahi anak lanang kang lair nin tanggal 2 Agustus 2007.[1] cecilia Cheung karo Nicholas Tse nikah meneng-meneng ning sasi Juli 2006 ning Pilipina.[2]

Ning taun 2010, Cecilia Cheung kang wis patang taun mandhek dadi donya hiburan, nyoba manèh nyanyi.[3] Cheung ddai penyanyi ning theme song filem CJ7:THE CARTOON lan mbiwara manawa bakal anggawe proyek anyar karo sutradara anyaran, ya iku Yee Tung Shing.[3]

Ning tanggal 14 Mèi taun 2010, Cecilia Cheung ngelairaké bayi lanang, anaké kang kaping loroné.[2]

Filmography[besut | besut sumber]

Discography[besut | besut sumber]

  • C1 (2005)
  • Colour of Lip (至愛唇色(新曲+精選)) (2003)
  • True self (真我) (2002)
  • Newest Image (最新形象) (2001)
  • New Experience (全新經驗(新曲+精選)) (2001)
  • Party All the Time (2001)
  • Cecilia Cheung (張柏芝同名國語專輯) (2000)
  • A Brand New Me (不一樣的我) (2000)
  • 903 California Red Concert (2000)
  • Destination (1999)
  • Any Weather (任何天氣) (1999)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f biografi Cecilia Cheung dipununduh tanggal 18 Agustus 2011
  2. a b cecilia cheung lahirkan bayi lelaki dipununduh tanggal 18 Agustus 2011
  3. a b cecilia cheung kembali berperan di film dipununduh tanggal 18 Agustus 2011