Cars 3

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cars 3
Lightning McQueen, Cruz Ramirez and Jackson Storm race along a beach.
Theatrical release poster
DisutradaraniBrian Fee
DiprodhuseriKevin Reher
Diskénariyoni
Carita déning
Dibintangi
DimusikiRandy Newman[2]
Sinématografi
  • Jeremy Lasky (camera)
  • Kim White (lighting)[1]
Dibesut déningJason Hudak
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningWalt Disney Studios
Motion Pictures
Tanggal metu
  • Mèi 23, 2017 (2017-05-23) (Kannapolis)
  • Juni 16, 2017 (2017-06-16) (Amérikah Sarékat)
Suwéné
102 menit
NagaraAmérikah Sarékat
BasaInggris
Rantaman$175 yuta[3]
Kalarisan$383.9 yuta[4]

Cars 3 ya iku filem 3D komputer animasi komèdi saka Amérika taun 2017 sing diprodhuksi déning Pixar Animation Studios lan dirilis déning Pictures Walt Disney. Dirilis déning Brian Fee ing debut sutradara lan ditulis déning Kiel Murray, Bob Peterson lan Mike Rich. Diprodhuksi déning pimpinan kreatif saka Walt Disney Animation Studios lan Pixar, John Lasseter, sing ngarahaké loro filem Cars . Owen Wilson, Bonnie Hunt lan Larry the Cable Guy gabung karo Cristela Alonzo, Chris Cooper, Armie Hammer, Nathan Fillion, Kerry Washington lan Lea DeLaria .[5] Ing filem kasebut, Lightning McQueen mujudaké salah sawijiné mobil balap mobil bertahap generasi anyar sing dadi mobil balap paling apik ing donya.

Dirilis ing saindhenging donya ing bioskop ing tanggal 16 Juni 2017, bebarengan karo filem pendek animasi teatrikal Lou filem iki narik $ 383 yuta ing saindhenging donya lan ditampa kanthi review positif saka kritikus, sing ngalembana minangka perbaikan babagan crita émosional lan animasi.[6]

Rilis[besut | besut sumber]

Peluncuran teater filem[besut | besut sumber]

Cars 3 dirilis ing bioskop ing 16 Juni, 2017, ing Amerika Serikat, ing 3D [7], Dolby Cinéma lan teater IMAX sing dipilih,[8] diiringi pixar filem pendek Lou .[9] filem iki nduwèni screening khusus kanggo industri NASCAR ing Kannapolis, North Carolina tanggal 23 Mei 2017.[10] Acara perdana donya dianakaké ing Anaheim, California, 10 Juni 2017.[11]

Video game[besut | besut sumber]

Video game wis diumumaké kanggo ngiringi rilis filem iki. Video game iki dikembangaké déning Avalanche Software, sing dipatèn déning Disney ing 2016, nanging dituku lan dianyari déning Warner Bros. Interaktif Hiburan . Iki dirilis ing Nintendo Switch, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, lan Xbox One ing tanggal 13 Juni 2017, ing Amerika Utara,[12] ing Eropa lan Australia tanggal 14 Juli 2017,[13] Jepang tanggal 20 Juli 2017.[14] Minangka Disney ora maneh ngembangaké lan nerbitaké video game sawisé rilis Disney Infinity 3.0, Warner Bros. Interactive Entertainment nerbitake game iki.[15]

Home rilis media video[besut | besut sumber]

Cars 3 dirilis ing Digital Movie Copy HD ing 24 Oktober 2017 lan dirilis ing DVD, Blu-ray, lan 4K Ultra HD Blu-ray ing Nopember 7, 2017, dening Walt Disney Studios Home Entertainment .[16]

filem cendhak[besut | besut sumber]

BBC, Disney lan LEGO nggarap filem singkat liwat YouTube, tanggal 13 April 2018, sing diilhami dening seri animasi Mobil lan uga Top Gear serial TV kondhan. filem kasebut nyritakaké perjalanan Lightning McQueen menyang trek Top Gear, ing ngendi dhèwèké bisa ngimpi babagan balapan nglawan Stig.[17]

Sesuk[besut | besut sumber]

Saliyané Cars 4, produser Cars 3 Kevin Reher lan Andrea Warren nyatakaké ana ing Cinema Blend yèn "Yèn kita seneng karo karakter iki, kita seneng karo wong-wong mau. " [18] Rikala karakter kasebut minangka protagonis utama ing filem kasebut, Reher lan Warren nyatakaké yèn "yèn Cruz iku karakter balapan, kaya Mater, dhèwèké bakal melu 4 ".[19] Owen Wilson nyatakaké ing acara aksi 3 Cars sing bisa diduga crita kanggo Cars 4, senadyan dhèwèké bakal seneng karo filem Cars kaping papat kanggo nguripaké aspek-aspek genré thriller, kaya Cars 2 .[20] Ing wawancara karo Screen Rant, Lea Delaria mènèhi kaprigelan babagan perané minangka Miss Fritter nalika ngrilis filem cendhak, Miss Fritter's Racing Skoool kanthi release 3 DVD lan Blu-ray .[21]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "Cars 3 Production Notes" (PDF). Walt Disney Pictures. Dijupuk 10 June 2017. 
  2. Cross, Dominick (26 Februari 2016). "Newman on Putin, people, politics, music". The Advertiser. Diarsip saka sing asli ing 2 March 2016. Dijupuk 26 November 2016.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. Mendelson, Scott. "Pixar's 'Cars 3' Review: Lightning (McQueen) Strikes On The Third Lap". Forbes. Dijupuk June 17, 2017. 
  4. "Cars 3 (2017)". Box Office Mojo. IMDb. Dijupuk May 14, 2018. 
  5. Libbey, Dirk (24 February 2017). "Cars 3 Has A Dozen NASCAR All Stars, Here's Who They Will Be Playing". CinemaBlend. Dijupuk 24 February 2017. 
  6. "'Cars 3': Here's What Critics Are Saying About Pixar's Latest Film". Entertainment Weekly (ing basa Inggris) (Time Inc.). June 12, 2017. Dijupuk June 25, 2017. 
  7. "Disney Announces Release Dates for 'Incredibles 2,' 'Cars 3'". Variety. 8 October 2015. Dijupuk 20 March 2016. 
  8. "Cars 3". IMAX. IMAX Corporation. Dijupuk May 21, 2017. 
  9. Truitt, Brian (February 1, 2017). "Sneak peek: Pixar's new 'Lou' short tackles playground bullying". USA Today. Dijupuk February 2, 2017. 
  10. Albert, Zack (June 9, 2017). "Hollywood treatment for NASCAR's young stars in 'Cars 3'". NASCAR. Dijupuk June 11, 2017. 
  11. "Ka-chow! Attend the World Premiere of Cars 3 and Take a Pit Stop at the After Party in Cars Land". D23. Dijupuk June 10, 2017. [pranala mati]
  12. "Cars 3: Driven to Win Release Date Revealed". IGN. Dijupuk 5 April 2017. 
  13. "Cars 3: Driven To Win On Nintendo Switch Is An Argos Exclusive In The UK". Nintendo Insider. Dijupuk 7 April 2017. 
  14. "カーズ3 勝利への道【公式サイト】". ワーナー ゲーム. Dijupuk January 14, 2018. 
  15. Spangler, Todd (25 January 2017). "'Cars 3' Console Video Game in Works From Warner Bros. Interactive Entertainment". Variety. Dijupuk 10 February 2017. 
  16. "Target : Expect More. Pay Less.". www.target.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-09-02. 
  17. LEGO (13 April 2018). "Mater, Cruz Ramirez, Lightning McQueen and The Stig Race Europe in New LEGO Juniors Top Gear video!". 
  18. "Will Pixar Ever Do Cars 4?". 27 April 2017. 
  19. Brayson, Johnny. "Don't Expect 'Cars 3' To End The Franchise". 
  20. "What Cars 4 Should Be About, According to Owen Wilson". 16 June 2017. 
  21. "Cars 3 Star Wants Miss Fritters Movie". Screen Rant. November 6, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]