Kanton Bern

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Canton Bern)

Berne

Bern
Lambang Kanton Berne
Peta Swiss nuduhaké Kanton Berne
Ibu kutha Berne
Wilayah 5959 km² (Peringkat ke-2)
Titik paling dhuwur Finsteraarhorn 4274 m
Cacah pedunung (2006) 958.897 (Peringkat ke-2)
161 /km²
Bergabung 1353
Singkatan BE
Basa Jerman, Prancis, Berndeutsch
Eksekutif Regierungsrat, Conseil exécutif (7)
Legislatif Grosser Rat, Grand conseil (160)
Kuthamadya 399 buah
Distrik 26 Amtsbezirke, Distrik
Situs resmi www.BE.ch
Peta Kanton Berne

Kanton Bern (basa Prancis: Berne, basa Italia lan basa Romansh: Berna) iku sawijining kanton ing Swiss sing jembar wilayahé 5.959 km² lan populasi 947.100 jiwa (2003). Kutha krajané ya iku Bern.

Ana 2 basa resmi ing kanton iki, ya iku basa Jerman lan Prancis.

Kuthamadya[besut | besut sumber]

Wiwit sasi April 2004, ana 396 kuthamadya ing Kanton Bern.

A-E[besut | besut sumber]

F-J[besut | besut sumber]

K-L[besut | besut sumber]

M-P[besut | besut sumber]

R-V[besut | besut sumber]

W-Z[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]