Cacciatore

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chicken Cacciatore
Flickr preppybyday 4618397089--Chicken cacciatore.jpg
AjanganMain
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajavarious
Hawa ajanganHot or lukewarm
Woworan pokokchicken thighs, flour, olive oil, onions, chopped red bell peppers, plum tomatoes, green olives, capers, fresh minced garlic, chili pepper, red/white wine, chicken stock, thyme, fresh basil, oregano
Variasivarious
Buku masakan: Chicken Cacciatore  Médhia: Chicken Cacciatore


Cacciatore ( /ˌkɑːəˈtɔːri/, /ˌkæ-/ ; [1] palafalan jroning basa Italia: [kattʃaˈtoːre] ) tegese "pamburu" ing basa Italia. Ing masakan, alla cacciatora nuduhake panganan sing disiapake "gaya pamburu" karo bawang, jamu, biasane tomat, asring mrico, lan kadang anggur .

Cacciatore umume digawe karo pitik rebus [2] ( pollo alla cacciatora ) utawa kelinci ( coniglio alla cacciatora ). Salamino cacciatore minangka salami cilik sing diasinake mung bawang putih lan mrico. [3]

Preparasi[besut | besut sumber]

Resep cacciatore dhasar biasane diwiwiti karo rong sendok minyak zaitun sing digawe panas ing wajan gedhe. Bagéyan pitik, dibumbui uyah lan mrico, dibungkus ing lenga telung nganti patang menit ing saben sisih. Pitik kasebut dicopot saka wajan, lan sebagian besar lemak diwutahake. Lemak sing isih ana digunakake kanggo nggoreng bawang, mrico utawa sayuran liyane sajrone pirang-pirang menit. Kaleng cilik tomat sing dikupas (lemes cairan lan dicincang kasar) biasane ditambahake ing wajan bebarengan karo rosemary lan setengah gelas anggur abang garing. Godhong teluk bisa digunakake, uga wortel sing dicincang kanggo menehi rasa legi. Bagéan pitik sing diresiki bali menyang wajan sing banjur ditutupi. Piring kasebut rampung udakara udakara sak jam kanthi rendhem sing endhek banget. Cacciatore asring disajikake nganggo roti pedesaan utawa pasta ing sisihane.

Lamb salami cacciatore
Cacciatore pitik gaya AS

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Collins English Dictionary – Complete and Unabridged, 12th Edition 2014. S.v. "Cacciatore." Retrieved November 13, 2018, from https://www.thefreedictionary.com/cacciatore
  2. Halvorsen, Francine (2007). Crowd-Pleasing Potluck. Rodale. p. 90. ISBN 1594864748.
  3. DK Publishing (contributor) (2012). Sausage. Penguin. p. 60. ISBN 1465400923.