Bubur pedhes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bubur pedas
Bubur 100618-4100 sbs.jpg
Bubur pedas served with pisang goreng and a cup of coffee served in Sambas, West Kalimantan, Indonesia.
JinisPorridge
AjanganMain course
Panggonan asalIndonesia[1]
DigawéMalays
Woworan pokokFor bumbu: Garlic, ginger, shallots, onions, dried chilli, turmeric, lemon grass, galangal and grated coconut[2]
For bubur: Carrots, potatoes, leafy greens, mushrooms, bean curd, bamboo shoots, turmeric leaves, long beans, dried shrimp and meat are added along with seasoning[2]
Buku masakan: Bubur pedas  Médhia: Bubur pedas

Bubur pedas ( Jawi : بوبور ڤدس ) minangka salah sawijining panganan bubur tradisional kanggo wong Melayu ing Sambas, Kalimantan Barat ( Indonesia ) uga Sarawak ( Malaysia ). Biasane dileksanakake sajrone Ramadhan sawise umat Islam mungkasi siyam ing wektu buka puasa . [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Bubur Sambas Bubur Pedas Khas Kalimantan Yang Wajib Dicoba". pesona.travel (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-11-30.
  2. a b "Bubur pedas a Ramadan treat". The Borneo Post. 29 July 2013. Dibukak ing 25 August 2013.
  3. Vanes Devindran (18 August 2010). "Bubur pedas a must-have for buka puasa". The Star (Malaysia). Dibukak ing 25 August 2013.