Menyang kontèn

Bridie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Bridie
A bridie
Jeneng liyanéForfar bridie
JinisSavoury pie
Tlatah utawa prajaScotland
Woworan pokokPie crust, minced steak, butter, beef suet
Buku masakan: Bridie  Médhia: Bridie


Bridie utawa Forfar bridie minangka jajanan daging Skotlandia sing asale saka Forfar, Skotlandia .

Bridies diarani "wis 'ditemokake' dening tukang roti Forfar ing taun 1850an". [1] Jeneng kasebut bisa uga nuduhake pie sing asring ana ing menu manten, utawa kanggo Margaret Bridie saka Glamis, "sing adol ing Buttermarket ing Forfar". [2] Dheweke padha karo pasties, nanging amarga digawe tanpa kentang, tekstur kasebut luwih abot. Bakery ing Forfar tradisional nggunakake jajanan shortcrust kanggo bridies, nanging ing sisa Skotlandia, roti lapis kadhang diganti. Isi saka bridie kasusun saka minced steak, butter, lan daging sapi Suet bumbu uyah lan mrico. Kadhangkala digawe nganggo bawang cincang. Sadurunge dipanggang, isi bridie dilebokake ing adonan jajanan, banjur dilipat dadi setengah bunder utawa segi telu; pungkasane, pinggiran crimped. Yen tukang roti nyodhog bolongan ing sisih ndhuwur bridie, iki nuduhake yen kosong, utawa tanpa bawang; rong bolongan tegese ngemot bawang konvensi sing uga ditrapake kanggo pai Scotch .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Gow, Rosalie. Modern Ways with Traditional Scottish Recipes. Pelican Publishing, 1981. p. 30. ISBN 0-88289-304-1.
  2. "The Forfar Bridie". Jas McLaren & Son.